Фасад театру Заньковецької у Львові планують відновити до кінця року

1699 0
Новий фасад буде тих кольорів, що й головний вхід.

У театрі імені Марії Заньковецької, що на вул. Лесі Українки, 1 у Львові, триває реставрація, зовнішні роботи планують завершити до кінця цього року, передає «Суспільне».

Читайте також: На реставрацію замків Львівщини і сцени театру Заньковецької виділили 132 млн грн

Виконавчий працівник підрядника Степан Петришак повідомив, що роботи тривають вже півтори місяці. Зараз оновлюють елементи декору, фарбують та штукатурять будівлю, а фасад планують зробити у тих кольорах, що й вхід театру. 

Після фасаду реставруватимуть підвал, а також перший і другий поверхи. 

На реставрацію фасаду, дверей, вікон, брами у камерну сцену театру з держбюджету виділили 4 млн грн.

Читайте також: У Львові за 12 млн грн відреставрують камерну сцену театру Заньковецької

Нагадаємо, що на відновлення камерної сцени театру Заньковецької виділили 12 млн грн. 29 червня відбувся тендер на проведення завершальних будівельних і реставраційних робіт. Переможцем стала фірма «Будремсервіс», яка запропонувала провести роботи за 12,099 млн грн.

Додамо, що крім камерної сцени театру ім. Марії Заньковецької, кошти із держбюджету в межах проєкту «Велика реставрація» виділять на ще 11 архітектурних пам’яток Львівщини. Цього року планують відновити саму камерну сцену та ще три замки – Жовківський, Олеський та Підгорецький.

Фото Суспільне


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!