Фестиваль автентичного мистецтва у Львові: весільні танці, частування та народний одяг

2846 0
28 вересня у Музеї народної архітектури та побуту у Львові (Шевченківський гай) відбудеться VI Фестиваль автентичного мистецтва «Веретено». Цього року фестиваль запросить львів’ян та гостей міста на «Українське весілля». Основу програми фестивалю складатимуть давні весільні обряди із Бойківщини, Гуцульщини, Поділля, Слобожанщини.
Фото: ukrslovo.net

Фото: ukrslovo.net

Особливістю фестивалю є участь у ньому беруть не просто виконавців, а й носії первинного фольклору, повідомили у прес-службі Львівської міськради. Колективи-учасники заходу ознайомлять гостей свята з правдивими весільними звичаями та передадуть дух справжнього українського весілля.

На фестивалі також діятимуть майстер-класи із виготовлення весільної атрибутики:

Обрядове печиво - весільні гуски

Плетення барвінкових вінків

Ляльки-мотанки «нерозлучники», «берегині родинного вогнища»

Ткання весільної сорочки

Прядіння ниток на сорочку

Плетення весільного бриля

Пов’язування намітки.

На фестивалі будуть представлені колекції давніх весільних строїв, сучасного стилізованого весільного одягу.

Відбудеться презентація виставки ілюстрацій «Українське весільне вбрання», у якій будуть представлені весільні строї різних етнографічних регіонів України.

Під час свята діятиме дитяча галявина, де для найменших гостей проводитимуться майстер-класи з розмальовування печі, виготовлення іграшок з трави, ляльок-мотанок, та проходитимуть виступи дитячих фольклорних колективів з народними дитячими забавами, таночками, обрядовими дійствами.

Атмосферу справжнього давнього українського весілля допоможуть відтворити старости, дружки, молодята, а ще весільне частування, веселі троїсті музики та запальні автентичні танці.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!