У Львові на фестивалі «Французької весни» можна переглянути допрем’єрні покази культових стрічок

1768 0
Відвідувачів чекають концерти французької музики, виставки, кінопокази та зустрічі з митцями.
Фотокадр із фільму "Чоловік і жінка: Найкращі роки" (2019)

Фотокадр із фільму "Чоловік і жінка: Найкращі роки" (2019)

В Україні проходить щорічний фестиваль французької культури «Французька весна 2021». Це 17-ий щорічний фестиваль, який минулого року довелося скасувати через пандемію коронавірусу.

Цьогоріч організатори хочуть, щоб більше людей могли ознайомитися з мистецькими творами, послухати французьку музику та подивитися допрем’єрні покази культових французьких стрічок 2019-2020 років.

«Прагнучи перегорнути сторінку, відзначити повернення до життя, розквіт природи навесні, втіху після завершення тривалих зимових місяців, Французький інститут в Україні обрав тематику «просто неба» на кшталт художників-імпресіоністів, які виставляли свої мольберти на природі, щоб малювати «з натури», – каже посол Франції в Україні Етьєн де Понсен.

Кожного, хто бажає відвідати фестиваль, чекають вуличні концерти, фотовиставки, французька музика на терасі, зустрічі з митцями та дискусії.

Зокрема, львів’ян запрошують на концерти у Львівській філармонії. Сьогодні о 18:00 відбудеться концерт лауреата багатьох міжнародних конкурсів та піаніста Максіма Зеккіні. Завтра кличуть на джазовий концерт композиторки Анастасії Литвинюк і кларнетиста Самюеля Берто, який викладає у консерваторії у Парижі. Концерт проходитиме у центрі міста в «Дзизі» о 20:00.

Серед інших заходів, які допоможуть поринути у французьку культуру, буде Вечір французької музики на терасі у FESTrepublic 17 червня о 19:00.

Від завтра усіх охочих кличуть на виставку слідами роману «Добрі новини з Аральського моря» Ірени Карпи, яку влаштовує художниця Мар’яна Томин, яка буде у Французькому альянсі, що на вул.Івана Огієнка, 18.

Цього місяця також можна відвідати виставки «Французький променад Палацу Лозинського» і «Світло Ла Тура. Повернення», які проходять у Галереї мистецтв.

16 червня у Першому театрі пройде вистава «Дамський кравець о 18:00, а 30 червня відбудеться показ моди «Ти знаєш, що Ти є Жінка?» о 16:00 у Палаці мистецтв.

Також запрошують на концерт ліричного співака Поля Ґоґлера під назвою «Химерний горизонт», який повертається до Львова, щоб вшанувати Василя Сліпака. Концерт пройде 29 червня о 19:30 у Філармонії.

Кінець фестивалю припадає на 3 та 4 липня в «Ennio Event Square», що на вул. Джерельні, 22, де гостями будуть Ірена Карпа, Оксана Муха, Павло Табаков, Давід і Стефан Фоенкінсони та інші.  

Партнерська публікація

 

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!