Фестиваль Рівності у Львові: позиція організаторів та УГКЦ щодо подій

2416 1
На цих вихідних, 19-20 березня, у Львові має відбутися Фестиваль Рівності. Однією з частин програми було передбачено проведення пішохідного ЛГБТ-квесту вулицями міста, що викликало обурення в частини львів’ян. Свою позицію щодо заходу висловили і в Українській греко-католицькій церкві. Самі ж організатори були змушені внести корективи у програму.
Фото: facebook.com

Фото: facebook.com

Так, з відкритим листом до міського голови Львова Андрія Садового звернувся митрополит Львівський Ігор (Возьняк).

«Сьогодні ми, як Церква, звертаємо свою увагу на захід «Фестиваль Рівності Львів 2016» та звертаємося, щоб бути максимально обережними, щоб не спровокувати в середовищі міста Львова убивче «відстоювання питання рівності і свободи».

Свого часу Блаженніший Святослав в одному із своїх інтерв'ю зауважив, що: «...гомосексуальна поведінка є важким гріхом, який кличе до неба про помсту».

Для мешканців Львова, які в більшості є віруючими християнами, «ПІШОХІДНИЙ КВЕСТ "ЛГБТ-ЛЬВІВ» є провокацією і знаком диявольської війни, несправедливості, яка чиниться у перший тиждень Великого Посту. Такі акції є прямим проявом дискримінації і образи львів'ян, які сповідують сімейні цінності, об'явлені самим Богом», – йдеться в листі.

Самі ж організатори, після численних перепон з проведенням фестивалю, були змушені внести ряд змін. Так, вони вирішили й надалі провести захід у Львові і залишити вхід на всі події безкоштовним, але в цілях безпеки та спокою, ввести реєстрацію на всі заходи Фестивалю Рівності. Інформацію, щодо місця проведення івентів можна буде отримати в форматі особистого повідомлення тільки після проходження реєстрації за посиланням.

Слід нагадати, що на вихідних у Львові було заплановано проведення Фестивалю рівності, одним з елементом якого мав стати ЛГБТ-квест вулицями міста. Однак спочатку депутати від фракції НРУ у Львівській облраді висловили обурення наміром проведення у Львові 19-20 березня Фестивалю рівності, у межах якого заплановано пішохідний ЛГБТ-квест і вимагають від мера Львова та депутатів міської ради не допустити проведення такого заходу. Відповідне звернення озвучила депутат Ольга Грицик на сесії облради 15 березня. Згодом депутати вирішили зібрати підписи і самих львів’ян з вимогою заборонити фестиваль.

Окрім намагання депутатів не дати провести фестиваль у Львові, організатори зіштовхнулися з проблемою локацій. Так, перед тим в програмі було заплановано, що головні події відбуватимуться в Музеї ідей та клубі «Undeground». Однак згодом в закладах вирішили відмовити в оренді приміщень.

Як розповіла арт-директорка клубу «Undeground» Ляна Мицько, їхній заклад відмовив організаторам Фестивалю рівності у оренді приміщення, оскільки дізнались про фізичні погрози і можливі бійки у закладі.

«Наскільки мені стало відомо львівські радикальні організації мали намір просто «накрити» тут учасників фестивалю і побити їх. Ми дуже дружні до представників сексменшин і нікого ніколи не дискримінували. У нашому клубі виступають найрізноманітніші гурти. Однак цього разу ми відмовили тільки з міркувань безпеки», - пояснила вона.

Згодом і Львівська міська рада заявила, що вона не отримувала офіційної заявки щодо проведення в місті пішохідного квесту за участю ЛГБТ-спільноти, і вважає недоцільним проведення подібного заходу у Львові.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
19 Березня, 2016 12:26
Богдан Отце Ігоре (Возьняк), спочатку бачте "скалку в оці", а не "дуба під лісом"! Наприклад, ваш о. Роман Кравчик - адміністратор собору св. Юра - роками не вилазить з лазні на Тургенєва (нині - героїв УПА), спокушаючи хлопців до сексу. Повірте: йому це вдається. Сьогодні нічого не змінилось! А Ви беретесь когось повчати...! А якщо говорити по-християнськи: це все діти Божі. І Бог такими створив цих людей. Ви прекрасно про це знаєте.
А Міській раді і особисто мерові варто було б - як в Берліні чи Парижі - не бути "страусом", а вийти на чолі такого квесту! І таким чином показати, що Львів - європейське місто, що ми вже в Європі. А інакше - це все неприховане фарисейство. Покайтеся і Бог вам простить!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!