Фестиваль «Захід» відбудеться попри заборону та без учасників з Росії

2849 0
Фестиваль «Захід 2014» пройде 8-10 серпня в с. Родатичі на Львівщині пори те, що Родатицька сільська рада прийняла рішення про заборону його проведення.
Фото: afishalviv.net

Фото: afishalviv.net

Сільський голова Родатичів Степан Островський пояснив tvoemisto.tv, що 5 серпня сільрада заборонила проведення фестивалю, мотивуючи це ситуацією в країні.

«Війна йде, а ми будемо співати? Та й не можна виключати загрозу терактів. Тому всі – і сільрада і виконком одноголосно проголосували», – сказав він.

Водночас організатор фестивалю Яків Матвійчук запевнив tvoemisto.tv, що «Захід» скасовувати не будуть.

«Фестиваль буде, бо він проходить на приватній ділянці. Заборону мотивують війною на Сході України, але в селі проходять дискотеки, гуляють весілля, працює клуб», – сказав Яків Матвійчук.

До того ж, зауважив він, на фестиваль мають намір приїхати представники батальйону «Азов», аби провести збір коштів на потреби українських військових.

Окрім того, на фестиваль «Захід» не приїде один з російських гуртів. Як пише видання Сultprostir.ua, рок-гурт з Уфи під назвою Lumen відмовився приїжджати в Україну. За словами музикантів, причиною такого рішення стало те, що організатори заходу дозволять представникам батальйону «Азов» збирати на території фестивалю кошти для підтримки цього українського військового формування.

«Ми до останнього моменту збиралися взяти участь у фестивалі «Захід», незважаючи на непрості взаємини між Росією таУкраїною, адже захід спочатку підносився як відірваний від політики. Але днями організатори зробили спробу вийти з цього русла. Незважаючи на те, що потім оргкомітет вирішив не проводити акцій, спрямованих на підтримку війни, ми не можемо бути впевнені, що ситуація не зміниться знову. З цієї причини ми не візьмемо участь у фестивалі», – пояснив гурт на своїх сторінках в соцмережах.

Мотивуючи своє рішення, Lumen послалися на публікацію в російському інтернет-виданні «Взгляд», де «Азов» названий «каральним батальйоном» і згадана цитата з виступу голови МЗС Росії Сергія Лаврова, який називав бійців «Азова» серед ініціаторів заворушень біля посольства Росії в Києві в червні цього року.

Додамо, квитки на фестиваль можна придбати на kasa.in.ua.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!