Львівські фестивалі 2020. Які з них можна буде побачити наживо, а які онлайн

2781 0
Через ситуацію з коронавірусом та карантином в Україні багато фестивалів перенесли вже на наступний рік.
фото: volyninfo.com

фото: volyninfo.com

Tvoemisto.tv зібрало низку фестивалів так інших масових подій, популярних серед львів`ян. У період карантину деякі з них довелося перенести на наступний рік або проводити онлайн, однак є такі, що все ж відбудуться в звичному форматі.

ZaxidFest планує зібрати своїх шанувальників. Зокрема від 4 до 6 вересня скликають усіх охочих у село Родатичі і вже відкрили продаж квитків на подію.

Натомість фестиваль «Ту Стань!» мав би відбуватися у Карпатах, у підніжжі стародавньої Тустані, на початку серпня і тривати протягом трьох днів. Танці, співи, лицарські бої, ремесла і смачна кухня, духовна територія, воркшопи для дітей і екскурсії – те, чим славиться фестиваль. Проте дійство перенесли на наступний рік, зважаючи на карантинні обмеження.

Свято класичної музики LvivMozArt теж переносять на 2021 рік.

«Це буде довгоочікуваний 5-тий ювілейний рік LMA, присвячений святкуванню 230-го ювілею з народження Франца Ксавера Моцарта – сезон, сповнений яскравих проектів, нових концепцій та особливих програм», розповідають організатори.

Фестиваль фольклору «Етновир», який цьогоріч мав святкувати своє 10-річчя, перенесуть. Фольклорні колективи з різних куточків світу презентують культуру своїх країн у Львові. Виступи ансамблів, марш-паради учасників головними вулицями міста, показ народних костюмів, вечори дружби і танцювальні майстер-класи – це тільки частина дійств, які відбуваються під час «Етновиру».

Водночас книжковий форум BookForum уперше відбудеться онлайн. Форум проведуть 16-20 вересня. Фокусна тема цьогорічного фестивалю – «Перепис населення: знати, хто ми є». Програму формуватимуть 15 тематичних кластерів і спецпроєктів. 

Новий формат, переконують організатори, надасть можливість відвідати фестиваль тим, кому раніше не вдавалось приїхати до Львова, тож у всіх поціновувачів літератури буде можливість почути улюблених письменників у будь-якому куточку світу.

Серед цьогорічних учасників – автори з України,  20 іноземних гостей з 15 країн із 4-х континентів, лауреати та номінанти Букерівської премії, Гонкурівської премії, Національних виборів читачів та критиків. Однією з головних подій стане трансляція Ночі поезії та музики нон-стоп за участі українських поетів і музикантів з усього світу.  

Окрім цього, восени можуть також відбутися Фестивалі кави у Львові та сиру і вина. Наразі їхні дати анонсують на 2020 рік.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!