Фестивальне літо 2021. Які музичні події можна відвідати на Львівщині в серпні

1482 0
Останній місяць літа, традиційно, щедрий на музичні та розважальні події.
фото: volyninfo.com

фото: volyninfo.com

У департаменті з питань культури, національностей та релігії розповіли про низку серпневих фестивалів та інших масових подій, які пройдуть неподалік Львова. 

Ту Стань

Із 2 по 8 серпня на вас чекає сім днів Українського Середньовіччя.

Захід вперше відбувся в 2006 році і є найстарішим в Україні історичним фестивалем, який проводиться щорічно без перерв. Особливістю заходу є його орієнтованість на певний період минулого – час існування наскального міста-фортеці IX-XVI століття. Гостей заходу планують максимально інтегрувати в українську історичну добу Х-ХV ст. та зробити кожну локацію дійсно автентичною. Для цього на фестивалі працюватимуть найкращі дослідники та реконструктори, а різноманітна програма дозволить відвідувачам відкрити всю багатогранність давньої епохи.

Традиційно гостей чекатиме:

  • бугурти та лицарські поєдинки;
  • стрільба з луків та арбалетів;
  • театри і література;
  • вуличні музиканти і велика сцена;
  • вогняна і лазерна вистава;
  • ремісничі майстер-класи та середньовічний ярмарок.

 

Родзинкою фестивалю стане програма суботнього вечора (з 22-ї до першої години) із нічним штурмом фортеці, лазерним і вогняним дійством, ватрою до світанку та кінопоказом.

Детальніше: https://cutt.ly/4Qs0gTj

Медова Забава

У неділю, 8 серпня, у селі Ганачівка відбудеться фестиваль «Медова Забава». Проведення фестивалю покликане популяризувати галузь бджільництва, сприяти розвитку локальних пасік не лише в частині виробництва, але й у формі  туристичних та оздоровчих локацій.

На гостей заходу чекає концертна програма за участі народних та самодіяльних колективів, ярмарок продукції бджільництва, дегустація меду та медопродуктів. Також присутні зможуть відвідати експозицію виставки, присвяченої 150-й річниці від дня народження Григорія Кузневича, українського скульптора, майстра монументально – декоративної скульптури, взяти участь майстер-класах, забавах та конкурсах.

Ukrainian Song Project/Українська пісня

14 серпня 2021 року на «Арена Львів» зустрічайте ювілейний проєкт «Ukrainian Song Project/Українська пісня» у Львові!

Цього року на вас чекає вся історія музики за 30 років Незалежності України “ і рекордна кількість учасників. За час існування проєкту «Ukrainian Song Project/Українська пісня»  посіла почесне місце серед національних премій і отримала неофіційну назву «Українське «Євробачення». У рік ювілею Незалежності нашої держави організатори готують неймовірне стадіонне шоу і прагнуть відтворити всі 30 років розвитку української музичної індустрії в одному концерті. Тому на глядачів чекають тільки перевірені часом хіти, які звучали для нас з початку 90-хх до останнього часу! Глобальною ідеєю концерту виступає презентація  розвитку  української музики за 30 років Незалежності України. Метою заходу виступає відкрити для українців нові імена вітчизняного шоу-бізнесу.

Львівські Фото Фестини

Львівський фотографічний фестиваль «Фото фестини-2021» у Львові в цьому році триватиме цілий тиждень: з 16 по 22 серпня. На вас чекають проведення лекцій, презентацій книжок, майстер-класів, відкриття виставкових проєктів та інших цікавих подій.   

Мисливська ватра

Міжнародний фестиваль відбудеться 22 серпня у мальовничому місті Миколаєві, в палаці баронів Гренделів. Мисливські колективи з усіх куточків України та Європи зберуться задля обміну досвідом у мисливській царині, а також популяризації мисливської культури та ловецьких традицій. У рамках заходу також відзначатимуть День працівника лісу. Під час фестивалю відбуватимуться конкурси мисливських колективів, дитячі вікторини, забави, виступи художніх етнічних та професійних колективів. Будуть представлені виставки експонатів мисливської таксидермії, мисливських трофеїв, виставка-продаж картин, фотографій, виробів з дерева та шкіри, біжутерії та інших виробів на мисливську тематику.

Zaxid Fest

Яскраве завершення літа з гуртами «Океан Ельзи», «The Hardkiss»,  « Один в каное», «Антитіла», «ДахаБраха», «Ляпис 98», «5’nizza», «Latexfauna», «Крихітка».

Захід Фест проходитиме у відпочинковому комплексі «Чарівна долина» з 27 до 29 серпня. Очікують неймовірні виступи музикантів на фоні розкішної природи. Кілька десятків іменитих музикантів з усього світу та шалений драйв . Під час фестивалю працюватиме наметове містечко з охороною, зарядні станції, стоянки для автомобілів.  І немає значення які у вас музичні вподобання, тут знайдеться музика для кожного.

Детальніше: https://zaxidfest.com/.

Етнофест у Садибі Франка

29 серпня відбудеться 5-й Етнофест у Садибі Франка. У Нагуєвичах відсвяткують 165-ий день народження Івана Франка. Хедлайнер фестивалю – гурт «Пацики з Франека».

У програмі фестивалю:

  • майстер-класи;
  • музейний університет;
  • літературна ватра з письменницею Галиною Пагутяк;
  • виставка авіатехніки, присвячена Петру Франку;
  • байкер-шоу;
  •  концертна програма за участі народних колективів та  етно-гуртів;

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!