Політична реклама

Фікус очищує повітря в квартирі

3814 0
Деякі кімнатні рослини виділяють кисень і допомагають очистити повітря від таких шкідливих хімічних речовин як формальдегід — потужного подразника верхніх дихальних шляхів, очей та шкіри. Ця речовина може стати причиною респіраторних і неврологічних захворювань і навіть раку легенів.

Рослини не зможуть вилікувати астму, але зробити так, щоб людина дихала вільніше їм під силу», — говорить доктор Б. С. Вольвертон, вчений і колишній науковий співробітник НАСА, - пише «Вкурсе».

Англійський плющ

Англійський плющ є справжнім лідером серед інших кімнатних рослин з поглинання вуглекислого газу. Крім того, ця красива хвиляста рослина — натуральний сорбент. Вона очищає повітря від формальдегіду, солей важких металів і токсинів. Англійський плющ — просто необхідне придбання для тих людей, чия квартира знаходиться на першому поверсі або чий будинок наближений до великих магістралей, а також непогано мати цю рослину тим людям, котрі працюють в напівпідвальних приміщеннях.

Бамбукова пальма

Пальма — рослина, що потребує догляду та досить вимоглива в плані підгодівлі та поливання, а ось бамбукова пальма — зовсім інша справа. Вона зовсім невибаглива і їй буде комфортно навіть у такому місці, куди хоча б на кілька годин потрапляли промені сонця. Поливати часто її теж не потрібно. Зате дякувати навіть за цей мінімалізм вона буде сповна, адже бамбукова пальма — відмінний природний фільтр для чищення повітря. А як бонус ви ще можете поставити цю рослину біля комп'ютера — бамбукова пальма має властивість знижувати шкоду від електромагнітного випромінювання.

Спатіфіллум

Це вічнозелена рослина, відома також як лілія. Спатіфіллум невибаглива кімнатна рослина, яка не боїться чорної роботи і буде старанно боротися з присутністю в повітрі побутових і промислових токсинів. Аристократична й елегантна лілія може запросто поглинати пари бензолу, ацетону, аміаку та різних спиртів. Якщо ви тільки що закінчили в будинку ремонт, спатифиллум допоможе вам позбавитися від домішок хімікатів у повітрі.

Леді пальма

Пальма Леді — рослина дуже корисна і не тільки тому, що має здатність очищати повітря від шкідливих речовин. Ця квітка сприятливо впливає на дихальну систему людини ще завдяки насиченню повітря солями та мінералами, тому завести таку квітку особливо рекомендується людям, що страждають астмою і серцевими захворюваннями. Фахівці радять ставити пальму Леді в те місце, де ви любите відпочивати, адже вона має заспокійливу дію. До речі, якщо у вашого боса іноді пустувати нерви, то можна подумати про те, щоб прикрасити його кабінет саме цією рослиною.

Фікус

Ця рослина зустрічається в квартирах нерідко, а люди, які віддають перевагу фікусу, чинять дуже правильно. Може виглядає він і не дуже ефектно, але зате практично не викликає алергії та прекрасно очищає повітря. Така рослина можна без побоювання розміщувати в дитячих, тим більше, за словами фахівців, біоактивні речовини, які виділяє фікус, допомагають швидше заснути.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!