Фільм «Червоний» про командира УПА б’є рекорди переглядів: чому варто подивитися

24161 0
24-го серпня в українських кінотеатрах відбулася прем’єра фільму режисера Зази Буадзе «Червоний» за однойменним романом Андрія Кокотюхи. Tvoemisto.tv зібрало факти, чому варто подивитися нову українську кінострічку.

Фільм вийшов у прокат 24-го серпня. Повнометражний ігровий фільм режисера Зази Буадзе за сценарієм Андрія Кокотюхи розповідає про командира УПА, який підняв повстання у сталінському концентраційному таборі.

Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко повідомив, що за перший вікенд «Червоний» зібрав 1 465 075 гривень. «Дані можуть трохи змінитися, але тільки в більшу сторону, бо від кількох кінотеатрів вони ще не надійшли», – додав він.

Читайте також: Сім тез Андрія Кокотюхи про ретро-Львів та дитячу книжку в Україні

Письменник Андрій Кокотюха раніше розповів, що очікує, що стрічка буде на рівні таких відомих драм, як  «Опівнічний експрес» та «Втеча з Шоушенка». «Це гостросюжетна історико-пригодницька драма. Це фільм не лише про те, як українці, литовці, грузини та інші народи, які були ув'язнені, виривалися на волю. Це історія про потяг до свободи як такий», – зазначив він.

Читайте також: «Гніздо горлиці». Фільм про заробітчанку в Італії зібрав аншлаг у Львові. Рецензія

Спільне виробництво стрічки здійснили компанія «ІнсайтМедіа» продюсерський центр, «Одеська кіностудія» за фінансової підтримки Державного агентства України з питань кіно. У широкий прокат фільм вийшов 24 серпня, на День Незалежності України. На початку липня компанія «ІнсайтМедіа» представила офіційні постери.

Раніше у терміналі D міжнародного аеропорту «Бориспіль» відбулася презентація кліпу «Ой у лузі червона калина», в який увійшли раніше неоприлюднені кадри з картини. Виконали пісню група «Гайдамаки» разом із Тонею Матвієнко.

У Львові покази фільму тривають у кінотеатрах «Планета кіно», у кінопалацах імені Довженка та «Коперник».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!