Фільм про події Євромайдану може отримати Оскар. Деталі

2282 0
Фільм «Зима у вогні: Боротьба України за волю» (Winter on Fire: Ukraine's Fight for Freedom) потрапив до списку з 15 номінантів на здобуття кінопремії Оскар в номінації «Документальний фільм».
Фото: radiosvoboda.org

Фото: radiosvoboda.org

Як повідомляє американська кіноакадемія, до короткого списку відібрали 15 фільмів зі 124, які подалися. Тепер мають обрати п’ять кандидатів, які змагатимуться за «Оскар». Їх планують оголосити 14 січня, – повідомляє Радіо Свобода.

Церемонія вручення «Оскара» відбудеться 28 лютого у Лос-Анджелесі.

«Зима у вогні» – це хроніка подій позаминулої зими із коментарями учасників процесу. Матеріал режисерові надали 28 українських операторів. Виробництво фільму підтримала американська компанія Netflix.

 

 

It all started with a Facebook post. #WinterOnFire: Ukraine’s Fight For Freedom premieres Oct 9, only on Netflix.

Posted by Netflix on 9 вересня 2015 р.

43-річний Євген Афінеєвський – народжений у Росії ізраїльський продюсер, режисер, актор, сценарист. Він є президентом голівудської компанії New Generation Films.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!