Фільм про стереотипи щодо України склали з цитат із кіно та серіалів

8615 0
Киянин, що навчається у Львові, Андрій Приймаченко змонтував фільм про стереотипи іноземців щодо України. «56 років, 89 стрічок і одна однобока історія про Україну» – фільм-дослід, який складається зі сцен північноамериканських фільмів та серіалів, де згадується Україна, або щось українське», – каже Андрій Приймаченко.

«Колись я робив серію плакатів про Україну для західної аудиторії. Зрозумів, що ми не знаємо нічого про їхнє уявлення про нас. Робити соцопитування було б дуже дорого... Якщо подивитись, на чому будується їхнє уявлення про багато речей, то це, в першу чергу, серіали», – розповів tvoemisto.tv Андрій Приймаченко про ідею зробити таке відео.

Створення півгодинного фільму зайняло близько тижня часу. «Є спеціальні бази кіносценаріїв, які дозволяють шукати фільми за текстом. У США всі сценарії іншомовних фільмів намагаються зібрати в такі бази, перекладаючи їх англійською. В тому числі там є російськомовні та україномовні фільми. Думаю, в відео мені вдалося охопити десь 70% кіно, де є згадки про Україну», – сказав Андрій Приймаченко.

Після роботи з цим відео зробив висновок, що понад 20 років Україна не вела промоції та політичної пропаганди щодо себе, каже Андрій Приймаченко.

«Про Україну розповідають хіба українські бандити та проститутки по всьому світу, як би це сумно не звучало. Гадаю, медіадослідникам буде що робити з цим відео. Історики, економісти, соціологи – кожен зможе зробити свої висновки з цього матеріалу», – вважає Андрій Приймаченко.

Починається нарізка відео фільмами з 50-х років ХХ століття – і до найсучасніших. Тут є уривки з «Доктор Хто» (1967 ), «Закон і порядок» (1999), «Збройний барон» (Lord of war, 2005), «Війна світів» (2005), «Індіана Джонс» (2008), «Перевізник» (The Transporter, 2008), «Фрост проти Ніксона» (2009), CSI New York (2009), «Сімпсони» (2011) та інші.

Андрій Приймаченко – киянин, навчається у Львові на Магістерській програмі з журналістики Українського католицького університету.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!