Фільм про Василя Сліпака здобув нагороду на фестивалі в Португалії

1678 0
Нагороду отримав особисто один із режисерів стрічки Іван Ясній.
фото: nv.ua

фото: nv.ua

Український фільм «Міф» про історію життя львівського оперного співака та учасника війни на Донбасі Василя Сліпака здобув одну з головних нагород на фестивалі в Португалії, повідомляє посольство України в Португалії.

«Міф» виграв першу премію серед документальник стрічок на фестивалі Figueira da Foz, який є одним з найважливіших фестивалів країни. Нагороду особисто отримав режисер стрічки Іван Ясній.

Стрічка створена «Добровольцями Божої Чоти», Леонідом Кантером та Іваном Яснієм. Анімацію до фільму створив український карикатурист Юрій Журавель. Автори поєднують у фільмі два жанри: кіно та концерт.

Читайте також: Фільм про Василя Сліпака можуть висунути на «Оскар» від України

Музику для фільму створювали троє композиторів, серед яких Євген Гальперін, який співпрацював із Люком Бессоном та Баррі Сонненфельдом і був близьким другом Василя. У стрічці використали безліч архівних відео, які показують Сліпака як у побуті, так і на сцені.

Василь Сліпак загинув 29 червня 2016 року біля селища Луганське на Донеччині. Сліпак був кулеметником. На передовій його знали як бійця «Міфа», тобто «Мефістофеля».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!