Фільм тижня у Львові: «Брати. Остання сповідь»

3263 0
Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує українську драму гуцульських братів, які прожили одне життя на двох.
фото: http://planetakino.ua

фото: http://planetakino.ua

У невелике карпатське містечко приїжджає письменниця, щоб читати лекції в місцевому монастирі. Один із слухачів – літній чоловік Войтко. Письменниця дізнається дивовижну історію життя Войтка і його рідного брата Станіслава. З раннього дитинства вони все ділять на двох. Одна мама, одна іграшка. А потім – одна на двох любов, ніжна Ївга і один на двох син. Останні 40 років брати не спілкуються. Тепер їх одвічне суперництво полягає в бажанні не померти першим.

Драма «Брати: Остання сповідь» знята Вікторією Трофименко. Будучи студенткою режисури в університеті імені Івана Карпенка-Карого вона домоглася права екранізації культового шведського письменника Торґні Ліндґрен. Фільм був представлений на 21 кінофестивалі. Міжнародний московський кінофестиваль присудив приз Наталці Половинці як кращій актрисі, а також удостоїв фільм призу кінокритиків.

Картина здобула п'ять відзнак кінофестивалів: нагороду «Найкращий дебют» на кінофестивалі в Румунії, «Найкращий сценарій» кінофестивалю «Кіношок», «Найкраща жіноча роль» у Москві й «Приз російської преси», приз журі в Багдаді. Також фільм був показаний на «Панорамі» В'єтнамського кінофестивалю в Ханої.

Рік: 2013. Країна: Україна. Мова дублювання: оригінал. Жанр: драма. У головних ролях: Микола Береза, Віктор Демерташ, Юрій Денисенков, Роман Луцький, Олег Мосийчук, Наталія Половинка, Вероніка Шостак. Режисер: Вікторія Трофименко. Сценарій: Торгні Ліндгрен, Вікторія Трофименко. Прокат: із 24 вересня 2015 по 30 вересня 2015. Знижки в будні весь день з: 28 вересня 2015 р. Тривалість: 120 хв. Вікові обмеження: 16 років.

Фільм можна переглянути у кінотеатрі «Планета кіно», що в King Cross Leopolis у смт. Сокільники на вул. Стрийській, 30. 

Підготувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!