Фільм тижня у Львові: «Два дні, одна ніч»

1794 0
Цього тижняTvoemisto.tv пропонує французько-бельгійську драму з Маріон Котійяр в головній ролі «Два дні, одна ніч».

Головна героїня фільму – Сандра (Маріон Катійяр) – одного п’ятничного вечора дізнається, що буде звільнена з роботи. Рішення про це прийнято спільно зібранням співробітників, чотирнадцять з яких готові з нею попрощатися. Єдиний шанс вберегти робоче місце – повторне голосування. Сандра за два дні намагається поспілкуватися з кожним, від кого залежить її подальша доля. У співробітників також своя дилема – виступити за збереження Сандри у колективі і при цьому втратити річну премію, або ж залишити все як є – дівчину звільнять, а решта робітників отримають більше грошей.

Рік: 2014. Країна: Бельгія, Франція, Італія. Жанр: драма. В головних ролях: Маріон Котійяр, Фабріціо Ронджоне, Пили Груа, Саймон Кодрі, Катрін Сале, Батісті Сорнен. Режисер: Жан-П'єр Дарденн, Люк Дарденн. Сценарій: Жан-П'єр Дарденн, Люк Дарденн. Тривалість: 95 хв. Вікові обмеження: 16 років.

Премєра драми Жан-Пьєра та Люка Дарденнів відбулася на Канському кінофестивалі. Фільм був одним з головних претендентів на золоту пальмову гілку, проте лишився без нагороди. Пізніше на Сіднейському кінофестивалі картина отримала головний приз. У основу сюжету стрічки «Два дня, одна ніч» покладено реальну історію, свідком якої був Люк Дарденн. Зйомки повністю проходили в рідному місті кінематографістів – Серені.

Фільм можна переглянути до 8 жовтня о 10:30, 14:30, 18:30 у "Планеті кіно", що в ТРЦ King Cross Leopolis.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!