Фільм тижня у Львові: «Гіркі жнива»

5271 0
Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду історичну драму про найбільш трагічну сторінку в історії українського народу.

Епічна прониклива сага про велике кохання на тлі трагічних подій української історії у період Голодомору 32-33 років. Головний герой фільму Юрій живе звичним життям українського хлопця. Він закоханий в Наталку і мріє створити з нею міцну сім’ю. Та його мріям не судилося здійснитися. Людиноненависницький радянський режим влаштовує голод. Населення у селах опиняється на межі вимирання. Чоловіки, у жилах яких тече козацька кров, не в силах сидіти склавши руки та чекати смерті. Організовуються осередки спротиву, мета яких перебороти безжальну систему.

Історична драма «Гіркі жнива» зображує епоху, найбільш трагічну для українського народу. Вперше тема страшного Голодомору 32-33 років з’явиться на великому екрані в англомовній стрічці. Над картиною канадського виробництва працювала багатонаціональна команда. Серед акторів – британці, канадці та українці. Режисерське крісло посів Джордж Менделюк з Німеччини. Основні події картини були зняті в музеї народної архітектури та побуту в Пирогові, який зобразив село на Черкащині.

Продюсер фільму Ігор Ігнатович зазначив, що для зйомок обрали формат, цікавий західній аудиторії. У головних ролях – голлівудські актори "нової генерації". Бюджет фільму – 20 млн доларів, проте, за словами продюсера, він не розраховує на його окупність. "Про Голодомор досі знімали лише документальні фільми, які дивиться дуже невелика аудиторія. На жаль, англомовний світ про Голодомор не знає. Тому головний мотив для мене – розповісти про ці трагічні події усьому світові", – зазначив під час зустрічі у Львові Ігор Ігнатович.

Бюджет фільму – $20 млн. Профінансував продюсер Ян Ігнатович. Займається бізнесом у сфері інвестицій та медичних технологій. Його батьки були змушені тікати з України в Канаду під час Другої світової. Багатьох родичів розстріляли. Прообраз головної героїні фільму – матір режисера Джорджа Менделюка. Рятуючись від голоду, вона дійшла пішки з Харкова до Львова в пошуках хліба.

Сценарій переписували 12 разів. Зйомки проходили в Україні влітку 2013-го року у музеї Пирогово. Види Кремля знімали в Лондоні. Монтували фільм під час Євромайдану, тому тематику стрічки не розголошували. Головну тему в саундтреку до фільму написав британський композитор Бенджамін Воллфіш. У фільмі лунають українські народні пісні у виконанні акторів. Автори використали композиції українського гурту «ДахаБраха».

Рік: 2017. Країна: Канада: Мова дублювання: українська. Жанр: драма, мелодрама, військовий, історія. У головних ролях: Теренс Стемп, Макс Айронс, Саманта Баркс, Баррі Пеппер. Режисер: Джордж Менделюк. Сценарій: Річард Бачинський-Гувер, Джордж Менделюк. Тривалість: 103 хв. Вікові обмеження: 12+.

Фільм можна переглянути у кінотеатрі «Планета кіно», що в King Cross Leopolis у смт. Сокільники на вул. Стрийській, 30.  


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!