Політична реклама

Фільм тижня у Львові: «Готель «Гранд Будапешт»

2033 0
Цього тижня tvoemisto.tv рекомендує на вихідні пригодницько-кримінальну комедію «Готель «Гранд Будапешт».

Місце дії фільму – однойменний заклад у вигаданій східноєвропейській країні Зубрівці. Тут зупиняються лише заможні люди, а деякі з них приїздять сюди виключно заради спілкування з консьєржами. Багата та впливова мадам Д. (Тільда Суінтон) ось вже 19 років приятелює з консьєржем мсьє Густавом (Рейф Файнс). Коли при загадкових обставинах 83-річна мадам Д. помирає, Густаву у спадок дістається рідкісна і цінна картина "Хлопчик з яблуками". Син покійниці – Дмитрій (Едріан Броуді) не планує віддавати нікому шедевр, звинувачує консьєржа у вбивстві і пускає по його сліду безжалісного вбивцю Джоплінга (Віллем Дефо). Густав приймає рішення втікати, а допомагає йому у цьому його учень – юний іммігрант Зеро Мустава (Тоні Револорі), котрий зовсім нещодавно влаштувався в готель коридорним, зі своєю коханою Агатою (Сірша Ронан).

Рік: 2014. Країна: США, Німеччина. Жанр: комедія, детектив, пригоди, кримінал.

В головних ролях: Рейф Файнс, Тоні Револорі, Сірша Ронан, Едріан Броуді, Віллем Дефо, Ф. Мюррей Абрахам, Джуд Лоу, Едвард Нортон, Джефф Голдблюм, Харві Кейтель.

Режисер: Уес Андерсон. Тривалість: 100 хвилин. Вікові обмеження: 16 років.

Прем’єра фільму відбулася на Берлінському кінофестивалі, де його тепло зустріли та присудили головний приз. Журі та кінокритики відзначили неповторну яскраву атмосферу готелю. Творці фільму спеціальних декорацій не будували, для зйомок використали старий універмаг у Саксонії.

На думку критиків, фільм надзвичайно легкий та іронічний, але водночас яскравий і насичений. Особлива увага присвячена антуражу, тож не дарма цей фільм назвали "святом для перфекціоніста".

Фільм можна переглянути щодня з 15 по 28 травня:  о 10:30; 12:30; 14:30; 16:30; 18:30; 19:00; 20:30; 21:00; 21:30; 22:30 в кінотеатрі "Планета кіно" (с. Сокільники, вул. Стрийська, 30).

Tvoemisto.tv спільно з Мережею кінотеатрів "Планета кіно" запускає новий спецпроект – Фільм тижня у Львові. Щотижня ми анонсуватимемо для вас один з найцікавіших, на нашу думку, фільмів, який можна подивитися у Львові. Дивіться кіно – відпочивайте з розумом! 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!