Фільм тижня у Львові: «Гра в імітацію»

3198 0
Цього тижня Tvoemisto.tv радить львів’янам переглянути британсько-американський історичний трилер «Гра в імітацію», сюжет якого заснований на реальних подіях Другої світової війни.

Фільм «Гра в імітацію» розповідає про геніального математика Алана Тьюринга, який вважається одним із засновників інформатики. Прем'єра картини відбулася на кінофестивалі в Теллуріді, а на кінофестивалі в Торонто фільм завоював головний приз.

Сюжет описує події ІІ Світової війни, коли у 1941 році до рук англійців потрапляє шифрувальна машина нацистів «Енігма». Розгадка принципу її дії зможе наблизити перемогу і врятувати життя тисяч людей. Роботу довіряють геніальному британському математикові Алану Тьюрингу (Бенедикт Камбербетч). Спеціально для розгадки шифру він підбирає команду талановитих фахівців. Код був розгаданий. Однак, незважаючи на унікальність таланту і неоціненний внесок у перемогу над нацизмом, Алан піддався нападкам і переслідуванню.

Читайте також: Фільм тижня у Львові: «Хоббіт: битва п’яти воїнств»

Стрічка отримала 8 номінацій на премію «Оскар»: «Найкращий фільм», «Найкраща чоловіча роль», «Найкраща жіноча роль другого плану», «Найкращий режисер», «Найкращий монтаж», «Найкраща музика до фільму», «Найкраща робота художника-постановника», «Найкращий адаптований сценарій».

Також отримав дуже високі оцінки, 90% «однозначно рекомендую», від цільової аудиторії за результатами опитування.

Рік: 2014. Країна: Великобританія, США. Мова дублювання: українська.

Жанр: трилер, драма, військовий, біографія. Вікові обмеження: 16 років.

У головних ролях: Бенедикт Камбербетч, Кіра Найтлі, Метью Гуд, Рорі Кінер, Аллен Ліч, Метью Бірд.

Режисер: Мортен Тільдум. Сценарій: Грем Мур, Ендрю Ходжес.

Фільм буде в прокаті з 5 до 18 лютого у кінотеатрі «Планета кіно», що в King Cross Leopolis у смт. Сокільники на вул. Стрийській, 30.

Сеанси: 12.00, 18.15, 20.30, 22.45.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!