Фільм тижня у Львові: «Ігри чемпіонів»

1869 0
Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду біографічну стрічку про геніального шахіста «Ігри чемпіонів».
фото: planetakino.ua

фото: planetakino.ua

Сюжет: Початок 70-х років минулого сторіччя. У розпалі холодна війна. Уряди США та СРСР використовують будь-яку можливість, щоб помірятись силами. Дійшла черга і до першості з шахів. 1972 року відбувся матч за звання чемпіона світу між радянським шахістом Борисом Спайським (Лев Шрайбер) – діючим абсолютним чемпіоном – та американцем Робертом Фішером (Тобі Магуайер).

Біографічна драма «Ігри Чемпіонів» про геніального шахіста побудована на реальних подіях. Шахове протистояння стало витоком холодної війни і на всіх рівнях сприймалося як поле бою між США та Радянським Союзом. Після показаного в фільмі матчу Фішер замкнувся в собі й не брав участі в матчах, потрібних для захисту чемпіонського звання. Через 20 років, 1992 року, Спаський та Фішер зустрілися знову – один задля реваншу, інший – щоб підтвердити власну перевагу.

Рік виходу: 2014. Жанр: драма, біографія. В головних ролях: Тобі Магуайер, Лев Шрайбер, Лілі Рейб, Пітер Сарсгаард, Майкл Стулбарг, Робін Вайгерт. Режисер: Едвард Цвік (володар премії «Оскар» за фільм «Закоханий Шекспір»). Тривалість: 115 хв. Вікові обмеження: 14+

Фільм можна переглянути у кінотеатрі «Планета кіно», що в King Cross Leopolis у смт. Сокільники на вул. Стрийській, 30.

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!