Фільм тижня у Львові: Крейсер «Індіанаполіс»

3239 0
Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує для перегляду військовий бойовик, побудований на реальних подіях.
фото: planetakino.ua

фото: planetakino.ua

Дія картини розгортаються 1945 року. Важкий крейсер військово-морських сил США доправив на острів Тініан цінний вантаж: складові атомної бомби. На зворотному шляху військовий корабель було атаковано підводними човнами Імператорського флоту Японії. Крейсер повністю затонув за 12 хвилин. Із 1196 членів екіпажу частина загинула відразу, решті ж довелося виживати без надії на порятунок. Їхній сигнал SOS ніхто не почув. Але вони трималися на плаву без води та продуктів, посеред моря, що кишіло акулами.

Військовий фільм «Крейсер «Індіанаполіс»» побудований на реальних подіях. 30 липня 1945 року американський крейсер із 1196 членами екіпажу було потоплено японцями. Вижила 321 людина. На зйомках творці картини постійно консультувалися з моряками, які залишилися серед живих. Після затвердження на роль Метт Лантер розповів колегам, що його дід був зв'язківцем на затонулому кораблі. Серед акторів можна побачити Коуді Вокера, брата загиблого 2015 року Пола Вокера.

Рік: 2016. Країна: США. Озвучений: українською мовою. Жанр: військовий, бойовик. У головних ролях: Ніколас Кейдж, Том Сайзмор, Томас Джейн, Метт Лантер, Вероніка Розаті, Коуді Вокер. Режисер: Маріо Ван Піблз. Сценарій: Кем Кеннон, Річард Ріонда Дель Кастро. Тривалість: 130 хв. Вікові обмеження: 16+.

Фільм можна переглянути у кінотеатрі «Планета кіно», що в King Cross Leopolis у смт. Сокільники на вул. Стрийській, 30.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!