Політична реклама

Фільм тижня у Львові: «На межі майбутнього»

2149 0
Цього тижня tvoemisto.tv рекомендує на вихідні фантастичний бойовик «На межі майбутнього».

Фантастичний бойовик «На межі майбутнього» (Edge of Tomorrow) показує недалеке майбутнє, у якому планету атакували міміки – так названо інопланетних істот, які вже встигли стерти з лиця землі найбільші міста та знищити більшість людей. Один із захисників людства, що змушений іти у бій, який може стати останнім, підполковник Білл Кейдж (Том Круз). Як і більшість його братів по зброї, він не має жодного уявлення про те, як можна перемогти міміків. У нерівному бою йому вдається вбити одного з них, однак і сам він одразу ж гине. Прямий фізичний контакт з прибульцем замикає часову петлю. Кейдж прокидається живим вранці того страшного дня. Знову й знову він змушений вступати у бій, іти на смерть. З кожним разом йому вдається перемогти усе більшу кількість міміків. З дня у день відточуючи свою майстерність, Кейдж наближається до розгадки секрету – як саме можна перемогти прибульців.

Рік: 2014. Країна: США. Жанр: фантастика, бойовик. В головних ролях: Том Круз, Емілі Блант, Джеремі Півен, Білл Пекстон, Лара Пулвер, Шарлота Райлі. Режисер: Даг Лайман. Сценарій: Данте Харпер, Крістофер МакКуоррі, Алекс Куртцман. Тривалість: 113 хвилин. Вікові обмеження: 16 років.

На думку критиків, це – нетиповий блокбастер, який не тільки дивиться на одному подиху і не дає розслабитись до останньої секунди, а й вражає розумом та енергією, які закладені в сюжет цього фільму. Тут немає глибинних підтекстів та філософії, але є простий і дуже якісно знятий фільм, що в океані третьосортних блокбастерів дає йому, якщо не посісти пальму першості, то принаймні міцно закріпитись на верхівці топів.     

Зйомки фільму «На межі майбутнього» розпочалися в Лондоні у вересні 2012 року. Спершу головну роль запропонували Бреду Піту, проте він відмовився. Том Круз погодився зніматись та став до роботи мнеш ніж через тиждень після завершення роботи над фільмом «Облівіон». Картина вийшла на екрани у форматі ІМАХ.

3 цікавих факти:

  • Прототипом для сценарію став роман Хіросі Сакурадзакі "Все, що тобі потрібно – це вбивати". В оригінальній історії мова йде про вторгнення в Токіо. Ріта – американка, а Кейдж – японець Кейдзі Кірія, котрий під кінець фільму отримує прізвисько «Killer Cage».
  • Для зйомок цього фільму художники створили 47 знімальних майданчиків, в тому числі і велетенський пляж, куди завезли понад 1300 тонн піску.  
  • Вага одного бойового костюма в середньому 39 кілограмів, тож кожен з акторів мав чотирьох помічників, які допомагали йому вдягнутись.  

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!