Фільм тижня у Львові: “Теорема Зеро”

2096 0
Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує фільм із розряду артхаус – фантастичний триллер “Теорема Зеро”.

 Події фільму «Теорема Зеро» розгортаються в антиутопічному світі, подібному до світів, що описували Джордж Оруелл та Олдос Хакслі. Вчинки кожної людини на видноті, рекламні слогани та яскраві сітілайти тримають людей під постійним контролем. У затиснутому в тісні рамки світі головним є дехто Керуючий (Метт Деймон). Робота головного героя – комп’ютерного генія Коена Лета (Крістоф Вальц) – полягає у описі філософських проблем математичними моделями. Досягнути поставленої цілі у нього виходить лише за допомогою спеціального костюма, що переносить його у віртуальну реальність. Цю розгадку шукає не тільки він сам, але і таємничий Керуючий, який править усім світом за допомогою усевидющих пристроїв під назвою ManCams.

 

Виробництво: США, Румунія, Великобританія, 2013. Жанр: фантастичний трилер. Режисер: Террі Гілліам ("12 мавп").

 

В ролях: Крістоф Вальц ("Безславні виродки"), Метт Деймон ("Ідентифікація Борна"), Бен Вішоу ("Парфюмер: Історія одного вбивці"), Тільда Суінтон ("Константин"), Девід Тьюліс ("Оголена")

 

Картина «Теорема Зеро» вперше була показана на 70-му Венеціанському кінофестивалі. Режисер фільму Террі Гілліам («12 мавп», «Страх і ненависть у Лас-Вегасі», «Воображаріум доктора Парнаса») почав свою кар’єру у легендарній британській комік-группі «Монті Пайтон». Для виконання головної ролі Гілліам запросив дворазового володаря премії «Оскар» Крістофа Вальца. Операторську роботу маестро доручив своєму давньому колезі, Нікола Пекоріні, з яким вони разом працювали над багатьма проектами останні 15 років. Через те, що іменитому режисеру заборонено перебувати на території США більш ніж 30 днів на рік (він має Британське громадянство), основні зйомки проходили у Румунії.

 

Фільм можна переглянути у мультиплексі "Планета кіно", в ТЦ "Кінг Кросс", що на вул. Стрийська, 30. Сеанси: 13:00, 17:30.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!