Фільми від «Docudays UA» у Львові. Де подивитись?

1664 0
Міжнародний фестиваль документального кіно представить у Львові спеціальну програму «Docudays UA на районі» про урбанізований світ.
Фото: docudays.org.ua, movieton.net.ua

Фото: docudays.org.ua, movieton.net.ua

Протягом вересня та  жовтня щоп’ятниці у Львові відбуватимуться покази фільмів зі спеціальної програми «Docudays UA на районі». Програма була створена для показів кав'ярні «У сусідів» на пл. Святого Теодора у Львові, яка, на жаль, була змушена зачинитися. «Тому тепер ми обговорюватимемо життя у міському просторі та ідею добросусідства у стінах нової локації» – йдеться в повідомленні на сайті Docudays UA.

Відтак новим місцем для кінопоказів був обраний Львівський кіноцентр (вул. В. Великого, 14а).

Підбір фільмів на тематику життя в урбаністичному світі організатори пояснили таким чином: «Ми живемо в дедалі більш урбанізованому світі. Для багатьох саме міський простір визначає досвід і стосунки. Чи означає життя в місті ізольованість та індивідуалізм? Чи можливе в місті відчуття спільності та спільноти? Як зберегти особистий простір й одночасно взаємодіяти з людьми, які живуть поряд? Аби допомогти знайти відповіді на ці непрості питання, програма «Docudays UA на районі» пропонує добірку яскравих документальних стрічок. Всі фільми – замальовки міського життя різних куточків світу – від Києва і Вільнюса й аж до Аргентини. Ці історії показують, що попри труднощі та виклики, які ставить перед нами урбанізація, завжди є місце для людяності, взаємної підтримки та діалогу. Добросусідство – це навичка, потрібна для співіснування з іншими у будинку, країні, на континенті й на всій планеті».

Вхід вільний.

Розклад показів

4 вересня
19.00
«Банзай, Шанхай», реж. Юрате Самуліоніте (Литва), «Готель Парадіз», реж. Софія Цавелла (Болгарія)

11 вересня
19.00
«Авто*Мат» реж. Мартін Маречек (Чехія)

18 вересня
19.00
«Ромська мрія», реж. Роман Боднарчук (Україна), «Аргентинський урок», реж. Войцех Старонь (Польща)

25 вересня
19.00
«Мама», реж. Лідія Шейніна (Росія), «Абу Ґараз», реж. Мачєй Й. Дриґас (Польща)

2 жовтня
19.30 –
«Яма», реж. Їржі Стейскал (Чехія)

 

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!