Фінал Ліги чемпіонів 2021/22 перенесли з Санкт-Петербурга до Парижа

1050 0
Фінал має відбутися, як заплановано було, у суботу, 28 травня.
ІЛЮСТРАТИВНЕ фото: GETTY IMAGES (СТАД ДЕ ФРАНС У ПАРИЖІ)

ІЛЮСТРАТИВНЕ фото: GETTY IMAGES (СТАД ДЕ ФРАНС У ПАРИЖІ)

Виконавчий комітет Ліги чемпіонів УЄФА на позачерговому засіданні 25 лютого прийняв рішення перенести фінал Ліги чемпіонів сезону-2021/22 з російського Санкт-Петербурга до французького Парижа. Про це повідомила пресслужба УЄФА.

«Спільно з урядом Франції УЄФА повністю підтримуватиме зусилля багатьох зацікавлених сторін для забезпечення порятунку футболістів та їхніх сімей в Україні, які зазнають тяжких людських страждань, руйнувань та переміщення», – йдеться у повідомленні.

Таке рішення, як вказує пресслужба, пов'язане «з серйозною ескалацією безпекової ситуації в Європі». Водночас фінал має відбутися, як заплановано було, у суботу, 28 травня, о 21:00 за центральноєвропейським часом (22:00 за Києвом).

Читайте також: Гол капітана збірної України номінували на звання найкращого на Євро-2020

Додамо, що також сьогодні Виконком вирішив, що російські та українські клуби та національні команди, які беруть участь у змаганнях УЄФА, будуть зобов'язані проводити свої домашні матчі на нейтральних майданчиках до наступного повідомлення.

Нагадаємо, напередодні після визнання Росією «незалежності» самопроголошених «ЛНР» та «ДНР» УЄФА закликали переглянути своє рішення про фінал Ліги Чемпіонів у російському Санкт-Петербурзі.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!