Фінансування приватних шкіл розглянуть після отримання всіх заявок

1492 0
Питання про виділення коштів для приватних шкіл буде розглядатися після отримання заявок від усіх приватних закладів.
Фото: telegraph.co.uk

Фото: telegraph.co.uk

На заяву представниці «Батьківської ради Львівщини» Галини Мельник про те, що фінансування приватних дитсадків і шкіл є незаконним, в. о. начальника управління освіти ЛМР Зоряна Довганик відповіла: «Насправді це рішення не може бути незаконним, тому, що ухвала була прийнята на сесії ЛМР. Держава гарантує освіту кожній дитині. Є певний стандарт, який є обов’язковим до виконання як державними так і приватними навчальними закладами, зокрема школами. Якщо в комунальній школі дитина, наприклад, може отримати безкоштовні підручники і документи про освіту, то в приватних навчальних закладах цього немає.

Для того, щоб закрити цю прогалину, було прийняте рішення співфінансування приватних навчальних закладів. Проте, кошти матимуть розмір 30% від утримання дитини, яка навчається в комунальному навчальному закладі».

Читайте також: Львівським батькам радять віддавати в школу дітей з шести років

Нагадаємо, міський голова Львова хоче, щоби кошти отримали всі приватні школи. Під час засідання виконкому ухвалили рішення переробити проект рішення про фінансування приватних навчальних закладів міста. Міський голова Львова Андрій Садовий запропонував перенести розгляд питання на наступне зсідання виконкому та внести в його проект відповідні зміни.

Проте, розгляду питання немає у порядку денному наступного засідання виконкому. Зоряна Довганик розповіла, що питання будуть вирішувати, коли всі приватні навчальні заклади Львова подадуть заявки.

Читайте також: Львівським батькам радять віддавати в школу дітей з шести років

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!