Фірма Кривецького вирішила повернути в держвласність землю під озером «Едем Резорту»

10179 0
Прокуратура порушила справу через продаж землі в приватну власність, адже область продала ділянку, на якій є озеро.
Фото: Едем Резорт

Фото: Едем Резорт

ТзОВ «Узлісся», що володіє курортом «Едем Резорт» неподалік Львова, вирішило повернути у державну власність землю під озером, яку ЛОДА продало у серпні минулого року. Про це повідомили у «Едем Резорт».

Читайте також: Маркіян Мальський передав у власність учасників АТО 13 ділянок у Брюховицькому лісі

Фірма львівського бізнесмена Ігоря Кривецького торік придбала земельну ділянку площею понад 15 га за 7,2 млн грн у селі Стрілки Перемишлянського району, де розташований курорт «Едем Резорт». Відповідне розпорядження тоді підписав голова ЛОДА Маркіян Мальський. 

Учора прокуратура Львівської області вручила йому підозру про службову недбалість, адже ЛОДА не мала права продавати ділянку, яка фактично є озером, а водні об’єкти не можуть передавати у приватну власність.

Сам Маркіян Мальський у коментарі Tvoemisto.tv сказав, що вважає вручену йому підозру завчасною та безпідставною.

«Підприємство провело інвентаризацію, в ході якої виявили помилку, що її допустили службовці Державного водного агентства», – йдеться в повідомленні курорту.

У ТзОВ «Узлісся» водночас планують і надалі домовлятися, аби набути право власності на ці земельні ділянки.

Читайте також: Чиновників ЛОДА підозрюють у привласненні грошей під час будівництва амбулаторії

ТзОВ «Узлісся», згідно з даними системи Youcontrol, належить Ігорю Кривецькому, колишньому нардепу та спонсору партії «Свобода». Торік, як писали Наші Гроші. Львів, він привласнив 65,5 га землі навколо курорту «Едем Резорт». Три ділянки загальною площею у 65,51 га поблизу Стрілок утворили з паїв площею 2 га, які сільська рада Стрілок надала учасникам АТО та місцевим мешканцям для ведення сільського господарства ще у 2017 році.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!