Ветеран АТО відкрив у Львові рибне кафе. Фото

17285 0
Цього тижня на вулиці Модеста Менцинського відкрилось нове кафе під назвою Fisher. Засновником та шеф-кухарем закладу є колишній боєць АТО Сергій Бондарук. Tvoemisto.tv завітало до ресторану на наступний день після відкриття та дізналося, у чому його особливість.
фото: Захар Процюк

фото: Захар Процюк

Основна концепція кафе Fisher полягає у рибній тематиці. У невеликому приміщенні на шість столиків згадки про морські продукти можна помітити всюди.

Серед основних страв у меню стейк з лосося, форель, тілапія, короп по-домашньому. Окрім риби, тут готують пельмені, австрійський шніцель та курячі нагетси.

Власник кафе – львів’янин Сергій Бондарук розповідає, що куховарство починалось для нього як хобі, але вже протягом 10 років від займається цим професійно. Він пішов в АТО, де отримав серйозну травму - його руки пошкодили осколки. Після цього, він лікувався та проходив реабілітацію у львівському військовому госпіталі, що на Личаківській. На подив лікарів, Сергію вдалося відновити їхню працездатність. Після повернення з фронту він вирішив відкрити свою справу.

Його дружина Ірина зазначила, що вони подались на програму фінансової підтримки учасникам АТО для відкриття власної справи, проте їм не вдалось отримати грант. Тож кафе довелось відкривати за кредитні кошти та за фінансової підтримки батьків.

Читайте також: Полуничний король: Як ветеран зі Львова створив власну ягідну ферму

Підготовка до відкриття кафе майже місяць. Дизайном закладу займалась Ірина. Сім’я вирішила, що основною стравою в кафе повинна бути риба, адже у Львові зовсім небагато закладів, які спеціалізуються на рибних стравах.

Своїми фірмовими стравами шеф-кухар називає стейк з лосося та форель. За бажанням відвідувача будь-яку рибу з меню можуть приготувати за іншою технологією — на пару, запекти або обсмажити. Вартість основних страв стартує від 53 грн за 100 гр коропа і до 110 грн за 100 гр стейку з лосося. В майбутньому засновники закладу хочуть розиширити асортимент й на інші морепродукти – креветки, краби та інше.

На другий день після відкриття всі столики у кафе зайняті. У закладі працює лише троє людей. Сергій Бондарук сподівається, що у майбутньому Fisher переїде у більш просторе приміщення та зможе приймати ще більше відвідувачів.

Нагадаємо, що на вулиці Дорошенка в минулому році запрацювала ветеранська ресторація «Патріот», яка приблизно за рік закрилася.

Захар Процюк, Назар Притула

фото Захара Процюка

Цей матеріал було підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів за підтримки Національного фонду на підтримку демократії NED​.

Повна або часткова републікація тексту без згоди редакції заборонена та вважатиметься порушенням авторських прав.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!