Флеш-моб Ice Bucket Challenge зібрав в Україні півмільйона гривень

4066 0
Уже кілька тижнів в Україні поширюється флеш-моб з обливанням холодною водою Ice Bucket Challenge. Попри численну критику акції в соцмережах, тільки на один фонд «Таблеточки» завдяки цьому флеш-мобу перерахували 500 000 грн.
Фото: inquisitr.com

Фото: inquisitr.com

Звичайно, загальна зібрана сума набагато більша, адже в ході акції українці збирали гроші на допомогу пораненим в АТО та на допомогу армії, повідомляє Ain.ua.

«Цей феноменальний успіх - повністю заслуга всесвітнього вірусу #icebucketchallenge. І нехай деякі окремі особистості критикують цей флешмоб, нас це ні крапельки не чіпає. Тому що завдяки всім сміливим людям, які не побоялися холодного душу, ми зібрали 500 000 гривень », - йдеться в звіті фонду. Тільки за перші пару днів флеш-мобу фонду перерахували 75000.

Долучилися до флеш-мобу і у Львові. Відомі журналісти, чиновники і навіть священики, услід за світовими зірками, масово поширюють у соцмережах відео, як вони обливаються холодною водою, і заодно віддають гроші на українську армію.

Довідка. Ice Bucket Challenge - всесвітній флешмоб, за умовами якого потрібно або облитися крижаною водою або перерахувати гроші на благодійність (в ідеалі - і те, і інше). Відео обливання знімають і викладають на YouTube, в Facebook або в будь-яку іншу соціальну мережу. При цьому кидають виклик трьом своїм друзям, у яких є доба на те, щоб відреагувати. Акцію започаткували у США, аби привертати увагу до маловідомої хвороби - аміотрофічного склерозу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!