Фокусною темою Форуму видавців у Львові стане перепис населення

1428 0
Прийом заявок на участь у 27 BookForum оголошуватимуть у травні 2020 року.
Ілюстративне фото з відкритих джерел

Ілюстративне фото з відкритих джерел

27 BookForum у Львові оголосив фокусну тему – Перепис населення: знати, хто ми є. Про це повідомляють організатори.

Читайте також: Як Форум видавців змінює Львів і Україну. Відео

Цьогоріч форум проведуть 16-20 вересня. Кураторкою фокусної теми стане Ганна Улюра – українська літературознавиця, кандидатка філологічних наук, літературна критикиня. 

«Що ми знаємо один про одного? Можемо почути за стіною, як говорять сусіди і відзначити, якою мовою вони спілкуються. Можемо на око визначити стать перехожого. Можемо напружити увагу і спробувати вгадати вік та етнічне походження випадкового знайомого. Можемо помітити, до якої церкви зайшла людина і зробити висновки про те, якому богу вона молиться. Либонь, це і все. І цієї інформації, яку отримуємо суто чуттєво – побачивши, почувши, – уже її часто буває забагато. Ми обмежуємо інформацію, що надходить від інших людей і особисто нас не стосується. Тому настав час зрозуміти – хто ми є», – каже Ганна Улюра. 

Такий вибір теми фестивалю не є випадковим, кажуть організатори, бо останній і єдиний загальний перепис населення в незалежній Україні проводили 2001 року. 

«Ми вирішили "погратися з сенсами" і вибрали фокусну тему "Перепис населення: знати хто ми є". На 27 BookForum будемо ставити прості, але очевидні запитання, тому що наша головна мета – почути відповіді та спробувати їх проаналізувати», – каже програмна директорка BookForum Софія Челяк.

Читайте також: У Львові назвали найкращі книги Форуму видавців. Хто переміг

Додамо, що прийом заявок на участь у 27 BookForum оголошуватимуть у травні 2020 року. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!