Київ

Фонд держмайна продав будівлю банку «Січ» у центрі Києва

1035 0
Торік Нацбанк визнав «Банк Січ» неплатоспроможним.
Фото: Відкриті джерела

Фото: Відкриті джерела

Будівлю колишнього відділення «Банку Січ» у центрі Києва продали з аукціону 28 березня 2023 року ТОВ «Арієс Девелопмент» за 32,855 млн грн. Про це повідомляє видання Тhepage.ua.
 
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) виставив на аукціон будинок по вул. Володимирська, 63 у Києві в системі «Prozorro.Продажі».

В е-аукціоні Фонду держмайна України взяли участь дві компанії: ТОВ «Таун Груп 2022», яка запропонувала 32,501 млн грн, і ТОВ «Арієс Девелопмент» з остаточною пропозицією 32,855 млн грн. Стартова ціна об’єкта складала майже 31,75 млн грн.

Кошти, отримані від продажу активу, буде спрямовано на розрахунки з кредиторами АТ «Банк Січ», наголошують у ФГВФО.

Читайте також: ТРЦ «Ocean Plaza» планують продати з аукціону

За даними «Опендатабот», ТОВ «Арієс Девелопмент» порівняно «свіже» — воно було засновано 2 вересня 2022 року. Основним видом діяльності компанія зазначила купівлю та продаж нерухомого майна. Статутний фонд становить 10 тис. грн.

Директором і бенефіціаром компанії-покупця в реєстрах зазначається Бугар Олег Вікторович, який обіймав керівні посади загалом у 13 підприємствах, зокрема компаніях-забудовниках. Станом на 23 лютого 2022 року він був уповноваженою особою ТОВ «ВЕЙМУТ ТАУН БІЛДІНГ», одним із бенефіціарів якого є Олег Шурма – молодший брат заступника керівника Офісу президента України Ростислава Шурми.

Нагадаємо, минулого року Нацбанк визнав неплатоспроможним невеликий “Банк Січ”. Уперше в історії – за несплату банком відсотків за рефінансуванням НБУ. Через підвищення облікової ставки ці відсотки підскочили у 2,5 раза.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!