Фонд Держмайна продав недобудовані очисні споруди на Персенківці за понад 3 млн гривень

2339 0
Очисні споруди на Персенківці продають уже вдруге.
Фото: google-maps

Фото: google-maps

Фонд Держмайна продав із аукціону недобудовані очисні споруди на Персенківці. Відповідні торги на порталі Prozorro. Sale провели ще у червні.

Читайте також: В Україні прийняли новий закон про приватизацію

Йдеться про будівлі, що розташовані на вул. Персенківка. 19. Їх придбало ТзОВ «Тантал» за 3,2 млн гривень. Згідно з даними системи Youcontrol, фірма зареєстрована у Нагорянах Пустомитівського району. Її власниками є Ірина Малькова та Володимир Гоцько. Компанія майже 27 років займається ремонтом та техобслуговуванням машин та промисловим устаткуванням.

Додамо, що 2016 року Господарський суд Львівської області розірвав договір купівлі-продажу недобудованих очисних споруд між Регіональним відділенням ФДМУ у Львівській області та ТОВ «Габен» та зобов’язав фірму повернути приватизований об’єкт державі. 

За інформацією видання Наші гроші, у вересні 2005 року ТОВ «Габен» уклало з Регіональним відділенням Фонду Держмайна у Львівській області договір купівлі-продажу очисних споруд на Персенківці вартістю понад 480 тис. грн.

Покупець зобов’язався протягом шести місяців з дня підписання договору переоформити права на об’єкт та права землекористування на ділянку під ним. Крім того, за додатковим договором від січня 2011 року, ТОВ «Габен» мало завершити будівництво об’єкта без збереження первісного призначення та ввести його в експлуатацію до вересня 2015 року. Проте фірма не виконала цих умов. У 2018 році фірма сплатила до бюджету 346 тис. грн.

Читайте також: Львівський дослідний завод «Хвиля» продали з аукціону за 60 млн гривень

У судовому засіданні представник фірми-покупця пояснив, що на все майно товариства «Габен» накладено арешт, відтак фірма не може тут будувати (чому наклали арешт у судовому рішенні не вказано).

У 2017 році депутати ЛМР проголосували виділити майданчик на Персенківці, 19 для перевантаження і брикетування сміття. Тоді ж мешканці вулиці виступили проти сміттєзвалища поблизу своїх будинків.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!