Фонд імені Артемія Димида у Львові з необхідних 75 тисяч доларів зібрав уже понад половину

1923 0
Стипендійний фонд заснували після загибелі захисника. Кошти з нього – на стипендії для студентів-істориків УКУ.

У Львові стипендійний фонд імені Артемія Димида, який заснували на честь загиблого захисника, зібрав уже понад половину коштів з необхідних 75 тисяч доларів. Ці гроші використають для заснування стипендій для студентів-істориків УКУ. Про це Tvoemisto.tv повідомив співзасновник компанії !Fest, яка долучилася до створення фонду, Юрко Назарук у програмі «Тема тижня».

«Більш ніж половину потрібних коштів ми вже зібрали. Продаємо футболки, присвячені Артему. Усі вторговані гроші передаємо у фонд. На футболках є цитати із однієї з улюблених Артемових пісень «Гей, браття опришки». Вона дуже пасує до того, чим він займався, і до сьогоднішньої ситуації. Завдяки цій стипендії якийсь студент-пластун зможе безкоштовно здобувати освіту в УКУ», – сказав він.

Читайте також: «Зараз немає художників та поетів – зараз усі солдати одного українського фронту», – Іванка Крип'якевич-Димид

Юрко Назарук додав, що до ідеї створення фонду долучилося багато середовищ, і родина вирішила, що не потрібні ніякі вінки на похороні, допомога – потрібно створити фонд, який матиме континуацію, продовжуватиме робити те, заради чого ми воюємо і заради чого туди пішов Артем. 

Нагадаємо, що 27-річний Артемій Димид загинув на фронті під час обстрілу поблизу Донецька. Воїн був сином священника, капелана Майдану Михайла Димида та іконописиці Іванки Крип’якевич-Димид.  Пізніше родина Артемія вирішила створити стипендійний фонд УКУ імені Артемія, на рахунок якого можна буде зробити пожертву на його честь.

Зробити пожертву можна зробити за посиланням.

Більше про те, як волонтери допомагають державі та армії, чому львівські діти в Америці збирають гроші на бойовий літак, чому школярам потрібне лиш очне навчання, як більшість країни стала бандерівцями і чому нам потрібні нові політики – дивіться у відеопроєкті «Тема тижня» на Тvoemisto.tv зі співзасновником компанії !Fest Юрком Назаруком сьогодні, 16 серпня, о 19.30.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!