Фонд соцстрахування припинив лікарняні і декретні виплати. Що це означає для львів'ян

2792 2
У Львові до управління Фонду щодня надходять заявки на виплати на 1-2 млн гривень.
Фото: vzhovkvi.com

Фото: vzhovkvi.com

Учора, 20 листопада, у Фонді соціального страхування України повідомили, що тимчасово припиняють фінансувати оплату лікарняних та декретних.

У Фонді пояснили це тим, що офіційно бюджет на цей рік за цими статтями виплат вже вичерпаний, тож потрібно вносити зміни до бюджету.

Читайте також: Закрити лікарняний можна буде онлайн

Як розповіла у коментарі Tvoemisto.tv заступниця начальника управління Фонду соціального страхування у Львівській області Леся Нашора, ситуація торкнулась і Львова та Львівської області.

«Справа в тому, що нам затвердили кошторис на рік і за цими статтями вже вичерпані кошторисні призначення. Живі гроші є, але оскільки ми обслуговуємось через казначейство, ми не можемо фінансувати більше, ніж передбачено кошторисом», – говорить Леся Нашора.

За словами посадовиці, заяви на фінансування лікарняних та декретних надходять до управління від бухгалтерій львівських підприємств щодня.

«Суми кожного дня різні, залежить від того, які саме підприємства до нас у той день звертаються. Якщо великі підприємства – то сума більша. Щоденно сума може коливатись від одного до 2-3 мільйонів гривень», – каже Леся Нашора.

Втім, за її словами, ситуація мала би вирішитись найближчими днями, адже у Мінсоцполітики повідомили, що визначили нових представників від уряду в правлінні Фонду соціального страхування і скоро має відбутись його засідання. Також мають внести до кошторису, тоді виплати продовжать.

Читайте також: Уряд запустив законопроєкт про скасування трудових книжок. Що зміниться

У Мінсоцполітики кажуть, що на рахунках Фонду зараз є понад 429 млн грн, яких достатньо для проведення виплат цього місяця. Окрім того, надходження до Фонду формуються щодня зі сплати Єдиного соціального внеску.

У міністерстві в блокуванні виплат звинувачують поновленого на посаді директора минулого тижня Євгена Баженкова, а він, у свою чергу, посилається на бюрократичні перепони.


Читайте також:
21 Листопада, 2019 14:56
666 ... а от тому , хто виграє отого "директора фонду" женю баженова і зробить із нього женю баженову -- Слава ! ..Слава ! .. Слава ! ... Ур-р-р-р а-а-а ! ... цікаво як він подякував отим суддям що поновили його на посаді із 8 листопада 2019 р.? ..
21 Листопада, 2019 12:57
666 ... усіх хто отак "роз'яснює" цю ситуацію -- виграти і відправити в декрет ... а тих ,що неможливо стільки випити , щоби їх виграти -- відправити таких на лікарняний ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!