ФОПам можуть відтермінувати штрафи за відсутності касових апаратів

1712 0
Наразі йдеться про відтермінування до 1 лютого.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Верховна Рада України може до 1 лютого відтермінувати фізичним особам-підприємцям штрафи за незастосування касових апаратів. Про це повідомив голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у ефірі Еспресо. 

Читайте також: Кому вигідно, щоб закривались ФОПи, або Чим загрожує скасування спрощеної системи оподаткування

«Я вже запропонував відповідну поправку, гадаю, що ми її проголосуємо доволі швидко, щоб зменшити або скасувати штрафи для тих, хто зареєструє РРО (реєстратори розрахункових апаратів) до 1 лютого 2022 року», – сказав він.

Зазначимо, що 1 січня 2022 року набув чинності закон, відповідно до якого використання касових апаратів стане обов’язковим для ФОПів, які проводять розрахункові операції. Ця норма не стосуватиметься підприємців, які не проводять такі операції.

Читайте також: Для малого бізнесу запровадили касові апарати. Кого стосуються зміни 

Застосування РРО/ПРРО залишається не обов’язковим для підприємців першої групи та другої-четвертої груп, яким Кабмін дозволив замість касових апаратів використовувати розрахункові книжки та книги обліку розрахункових операцій.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!