ФОПам, які працюють без готівки, теж будуть потрібні касові апарати

5681 0
Із 2021 року касові апарати повинні будуть використовувати не лише ФОПи, які займаються торгівлею, а й ФОПи, що працюють у галузі ІТ.
Фото: Економічна правда

Фото: Економічна правда

ФОПам, які працюють без готівки, теж будуть потрібні касові апарати. Про це в інтерв’ю 24 каналу повідомив голова Державної податкової служби України Сергій Верланов.

Читайте також: Додатковий податок і корупція або Чому протестують львівські підприємці

«Стосовно третьої групи: так дійсно, на сьогодні, за тими нормами, які є у законі у разі перерахування з банківського рахунку на банківський рахунок, треба застосовувати реєстратор розрахункових операцій», – повідомив Верланов.

Тож із 2021 року касові апарати повинні будуть використовувати не лише ФОПи, які займаються торгівлею, а й ФОПи, що працюють у калузі ІТ.

Читайте також: НБУ хоче зобов'язати банки повертати клієнтам кошти, зняті шахраями

Нагадаємо, 17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закони про касові апарати і кешбек, проти яких виступали підприємці. Згідно із законом, із 1 жовтня 2020 року касові апарати стануть обов'язковими для окремих фізичних осіб: другої і четвертої групи, а з 1 січня 2021 року використання реєстраторів розрахункових операцій буде обов'язковим для платників єдиного податку ІІ-ІV групи.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!