ФОПи зможуть сплачувати податки в Опендатабот

2989 0
Гроші підприємців автоматично будуть надходити на коректний та дійсний рахунок.
фото: s1.studway.com.ua

фото: s1.studway.com.ua

ФОПи отримали можливість сплачувати податки та подавати звіти в Опендатабот. Про це повідомляє пресслужба платформи.

«Ми вважаємо, що сплата податків має бути максимально простою: податки мають поступати на єдиний рахунок, а підприємці не мають турбуватися про реквізити та їх зміну», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Для ІТ-компаній хочуть запровадити нову групу ФОП

Гроші підприємців автоматично будуть надходити на коректний та дійсний рахунок, а ФОПи не ризикуватимуть втратити податковий статус чи отримати пеню.

Опендатабот також зазначає, що Державна казначейська служба має більше 437 179 рахунків для сплати податків, які змінюються щороку, при цьому лише у січні 2020 року через це 271 700 підприємців сплатили свої податки на неіснуючі рахунки.

Щоб сплатити податок, необхідно:

- додати Опендатабот в Telegram, Viber aбо Messenge;

- відправити боту свій ідентифікаційний код;

- перейти до подання звіту та сплати єдиного податку чи ЄСВ.

Нагадаємо, що раніше Нацбанк оприлюднив роз’яснення щодо використання фізичними особами-підприємцями рахунків, відкритих для здійснення підприємницької діяльності.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!