Форшмак, тапас та жаб’ячі лапки. Топ-18 ресторанів Львова з національною кухнею

17990 0
Tvoemisto.tv склало підбірку львівських закладів з національною кухнею, які повинен відвідати кожен гурман.

Кафе «Єрусалим»

Кухня: єврейська

Де: вул. Мечнікова, 39

Коли: з 10:30 до 22:00, на вихідних – з 11:00 до 22:00

Ціни: основні страви – в середньому 70-100 грн; десерти – 38-55 грн

Власниця ресторану Льоля Лауда створила у закладі домашню єврейську атмосферу: усе тут зроблене своїми руками. У меню є страви ашкеназької (євреїв східної Європи) та сефардської (євреїв Іспанії та Близького Сходу) кухні. Серед них найпопулярніші хацилін (ізраїльська паста), фалафель, ейсій флейш. Пані Льоля особисто радить скуштувати гефілте фіш (фаршированого коропа) та форшмак (закуску з оселедця).

Ресторан «Слон Бар»

Кухня: індійська

Де: вул. Староєврейська, 33

Коли: з 11:00 до 22:00

Ціни: основні страви – 45-55 грн, чай/кава – 22-45 грн

Власник ресторану Лютфор Рахман народився в Бангладеші, проте вже давно живе у Львові. Оскільки тут не було жодного закладу з індійською кухнею, він вирішив цю ситуацію виправити. Спочатку хотів назвати ресторан на честь одного з індійських міст, проте місцевий маркетолог порадив назву «Слон».

У меню лише чотири страви, але вони найпоширеніші серед індійської кухні: овочева самоса, суп дал, курятина та баранина карі. Окрім цього, у закладі також можна поласувати індійськими солодощами. Усі страви готує власник самостійно. Також, відвідувачам можуть запропонувати великий вибір алкогольних коктейлів. Не дивлячись на те, що справжня індійська кухня досить гостра, кухар намагається врахувати смаки львів’ян. В інтер’єрі також використані індійські елементи декору.

Хінкальня «Ахалі»

Кухня: грузинська

Де: вул. Дудаєва, 7

Коли: з 11:00 до 23:00, у вихідні – з 12:00 до 00:00.

Ціни: 40-140 грн

Заклад відкрили на місці колишнього відомого ресторану «Tex-Mex BBQ». «Ми з друзями відкрили ресторан «Ахалі», тому що я дуже люблю Львів, а львів'яни дуже люблять грузинську кухню», – розповідає дядько шеф-кухаря та колега власників закладу Зураб Зенонович. Не дивлячись на назву, тут можна замовити не лише хінкалі, але й інші страви грузинської кухні – хачапурі, шашлик чи кебаб.

Бар «Tapas Papas»

Кухня: іспанська

Де: вул. Соборна, 2

Коли: з 11:00 до 23:00, у вихідні – з 12:00 до 00:00

Ціни: від 30 грн, безалкогольні напої – від 21 грн, алкогольні напої – від 50 грн

Бар Tapas Papas – перший креативний бар іспанських тапас у Львові. Тапаси – це традиційна іспанська закуска, що подається до пива або вина. Окрім тапас, у барі пропонують сніданки, обіди та вечері з різноманітними напоями.

Варенична «Балувана Галя»

Кухня: українська

Де: пл. Яворського, 1

Коли: з 10:00 до 23:00

Ціни: основні страви – від 45 грн, напої – від 17 грн

Вареничні «Балувана Галя» є у Києві, Чернігові, Житомирі, Черкасах. Цього літа ресторан відкрився й у Львові. У меню закладу, крім вареників, можна знайти інші традиційні українські страви та наливки.

Кафе Plates & Cups

Кухня: американська

Де: вул. Братів Рогатинців, 47/12

Коли: з 8:00 до 22:00, на вихідних – з 8:00 до 23:00

Ціни: основні справи – від 65 грн, десерти – 30-80 грн

Урбан-кафе у Львові з американською концептуальною кухнею та авторськими солодощами. Найбільшу ставку тут роблять на десерти. До зимових свят у кафе готували американські імбирні пряники з мандаринами, різдвяні кекси, новорічне печиво.

Читайте також: Крим у Львові: три заклади кримськотатарської кухні

Кафе «Крим»

Кухня: кримськотатарська

Де: вул. Фурманська, 1А

Коли: з 10:00 до 21:00

Ціни: в середньому – 30-60 грн

Заклад, відкритий переселенцем із Сімферополя. За словами власника, у меню можна знайти страви східних народів із кримськотатарськими «родзинками».

Ресторан «Бейрут-хол»

Кухня: ліванська

Де: вул. Пекарська, 5 та вул. Кульпарківська, 226А

Коли: з 10:00 до 23:00

Ціни: 30-50 грн

Перший і поки що єдиний ресторан ліванської кухні у Львові. Кухня Лівану славиться великим вибором страв з м’ясом та овочами, які готуються на грилі і виключно на оливковій олії. У меню ви знайдете основні страви східної кухні: шашлик, кебаб, таук. Є можливість замовляти страви з доставкою. Мінімальна сума замовлення для доставки складає 200 грн.

Ресторан «Єреван»

Кухня: вірменська

Де: вул. Митрополита Андрея, 8

Коли: з 11:00 до 23:00

Ціни: в середньому 50-100 грн

Рестораном керують брати Рубен та Армен Амбарцумяни, які народилися в Єревані, але вже довго живуть у Львові. Вони пам’ятають страви вірменської кухні, але враховують і смаки львів’ян. Тут можна спробувати долму, хачапурі, сациві, хашламу. Є також дитяче меню для маленьких відвідувачів.

Ресторан Saigon Coffee

Кухня: в’єтнамська

Де: вул. Менцинського, 5

Коли: з 09:00 до 22:00

Ціни: 30-60 грн

Перший ресторан в’єтнамської кухні у Львові, який відкрився цього літа. На кухні та за баром працюють його власники. Тут подають кілька основних страв в’єтнамської кухні – бун-нем, нем-га, фо-бо (у меню є пояснення щодо кожної). З напоїв пропонують в’єтнамську каву, яку заварюють у традиційних ручних кавоварках.

Ресторан «Пекін»

Кухня: японська та китайська

Де: вул. Грушевського, 8

Коли: з 11:00 до 23:00

Ціни: в середньому 70-120 грн, супи – від 70 до 200 грн, морепродукти – від 460 грн

Шеф-повар ресторану – корінний китаєць за походженням Зу Зіхенга, готує для відвідувачів традиційні страви китайської та японської кухні. Серед «коронних» страв ресторану: качка по-пекінськи, телятина по-сичуанськи, баклажани в солодко-гострому соусі, короп «Суншу», сливове вино.

Ресторан The Mexican

Кухня: мексиканська

Де: вул. Театральна, 22

Коли: з 12:00 до 23:00

Ціни: в середньому 80-120 грн

У ресторані можна скуштувати традиційні мексиканські страви: фахітас, карне, пескадо, кесаділья, начос та бурітос. Також є широка карта популярного мексиканского напою – текіли, тут її понад 30 видів.

Ресторан Tante Sophie

Кухня: французька

Де: вул. Друкарська, 6А

Коли: з 10:00 до 23:00

Ціни: в середньому 90-150 грн, напої – від 30 грн

Власники, надихнувшись подорожжю до Франції, вирішили відкрити тематичний ресторан у Львові. У меню є як французькі страви та десерти, так і місцеві. Равлики – коронна страва. Їх вирощують на спеціальній фермі. У ресторані можна замовити 12 видів равликів у мушлях – від 90 до 180 грн, та без мушель – від 80 до 160 грн.

Із екзотики: жаб’ячі ніжки – 180 грн, та восьминіг у вершковому соусі з картопляним гратеном – 250 грн. Десерти тут теж класичні французькі: тістечко «Павлова», парфе, грушевий Taten – один із найпопулярніших десертів у меню тощо.

Мережа Tikithai

Кухня: тайська

Де: вул. Краківська, 4: вул. Крива Липа, 9; вул. Староєврейська, 4

Коли: з 10:00 до 22:00

Ціни: в середньому – 50-60 грн за порцію

Франчайзингова мережа закладів тайської кухні, у яких можна спробувати тайську локшину і рис під традиційними соусами світ-чілі, теріякі, устричним, пад тай, кисло-солодким та сичуанським чілі. Також, тут готують напої з екзотичних фруктів.

Ресторан «Вівсянка, сер»

Кухня: британська

Де: вул. Дудаєва 5

Коли: з 9:00 до 02:00

Ціни: в середньому – 50-70 грн, напої – 25-40 грн

Тематичний ресторан у вигляді квартири Шерлока Холмса. Вівсянка – не лише назва закладу, але й найпопулярніша страва: її можна скуштувати на сніданок (який тут триває увесь день) або у десерті.

Паб «Купіца»

Кухня: угорська

Де: вул. Братів Рогатинців, 18

Коли: з 12:00 до 02:00

Ціни: у середньому – 60-80 грн

У пабі подають угорські (наприклад, бограч, гуляш по-угорськи) та європейські страви й оригінальні настоянки. Також по четвергах, п'ятницях та суботах тут відбуваються виступи львівських гуртів.

Ресторан «Цукор»

Кухня: американська, британська

Де: вул. Братів Рогатинців, 21 та вул. Крива Липа, 3

Коли: з 08:00 до 22:00, п’ятниця-неділя – до 00:00

Ціни: у середньому – 60-80 грн.

Ресторан з широким вибором американських та англійських сніданків. Також тут можна скуштувати традиційні для американської кухні різноманітні бургери або панкейки.

Lviv Antalya restaurant

Кухня: турецька

Де: вул. Валова, 5

Коли: з 10:00 до 22:00

Ціни: у середньому50-70 грн.

У ресторані працюють турки, тому тут подають справжні традиційні турецькі страви. Заклад відкрився минулої весни і вже встиг стати досить популярним серед львів’ян. Працівники кажуть, що це завдяки справжній турецькій гостинності.

Фото з веб-сайтів та Facebook-сторінок ресторанів,

032.ua, Afisha City

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!