«Фортеця, яку не можемо втратити». У Львові вийшли на підтримку блокадного Маріуполя

1973 0
Рідні та друзі захисників Маріуполя та цивільних мешканців закликають знайти вихід, щоб зупинити геноцид.
Фото/Іван Станіславський

Фото/Іван Станіславський

Сьогодні, 25 квітня, на площі Ринок у Львові відбулася акція «Почуйте і врятуйте Маріуполь». Її організували сім’ї захисників Маріуполя, рідні та друзі маріупольців, а також небайдужі львів’яни. Учасники акції закликали українську владу, світову спільноту, міжнародні організації почути їхні голоси, прохання маріупольців та захисників міста про допомогу, щоб зупинити геноцид та вбивства українців.

«Хочемо звернути увагу на те, що відбувається в місті Марії, як гинуть цивільні люди, як гинуть наші захисники, які перебувають уже 61 день в повній блокаді. Закликаємо громадськість не забувати про це, звертати увагу, намагатися достукатися до влади, щоб забезпечити «зелені коридори». Допомогти знайти вихід з ситуації, яка складається, допомогти врятувати тих, хто зараз на себе стягує найбільшу масу сил ворога і стримують величезну кількість орди», – каже Анжеліка, одна з організаторів акції.

Учасники акції наголошують, що Маріуполь – це місто-сталева фортеця, яку ми не можемо сьогодні втратити.

До участі в акції також доєдналися переселенці з Маріуполя, які сподіваються, що цей захід стане чимось більшим і допоможе врятувати всіх тих, хто сьогодні залишається у блокаді російських окупантів.

Нагадаємо, у ніч на 20 квітня командир 36-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ Сергій Волинський (Волина) закликав світових лідерів терміново провести «екстракцію» з Маріуполя: вивезти кілька сотень військових і цивільних з «Азовсталі» у безпечне місце на території третьої держави. 19 квітня Служба безпеки України оприлюднила розмову ростовського командира взводу росіян, у якій ідеться про те, що завод «Азовсталь» у Маріуполі вони мають зрівняти з землею. 

Юлія Осим

Фото і відео Івана Станіславського/Твоє місто


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!