Форум видавців 2020. Підбірка подій, присвячених жінкам в літературі

1639 0
Tvoemisto.tv зібрало події, присвячені жінкам у літературі та сучасних текстах.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Жінка в темі: хто є та, кого немає в сучасних українських текстах?

п’ятниця, 19 вересня;

Час: 13:30-15:00;

Учасники: Катерина Бабкіна, Лариса Денисенко, Ірина Славінська, Гаська Шиян, Ірена Карпа.

Про кого пишуть у книжках? Чи є шанси в читачів і читачок різних походжень і життєвих обставин впізнати там себе і власний досвід? Чи готові його артикулювати письменниці та письменники, включаючи до своїх текстів ті голоси, що звучать не завжди голосно?

Жінка. Війна. Книга

Дата: неділя, 20 вересня;

Час: 13:00-14:30;

Учасники: Єлізавета Гончарова, Юлія Ілюха, Оксана Чорна, Тамара Горіха-Зерня, Валерія Бурлакова

Традиційно, війна вважається чоловічим світом, утім АТО поставила жінок пліч-о-пліч з чоловіками. Вони стали волонтерками, стрільцями, снайперками, артилеристками, командирами, кухарями, медиками, військовими журналістками і протягом довгого часу мусили виборювати право захищати країну нарівні з чоловіками. Інтерес цієї теми зараз колосальний, тож ми пропонуємо поговорити про жінок, що живуть в умовах війни: це жінки-військові та добровольці, волонтери, мешканки прифронтових міст та сіл, матері та дружини.

Про книги, які пишуть вони, і в яких пишуть про них. Які головні наративи жіночої воєнної літератури і якою постає українська жінка на сторінках цих видань? Чи можемо говорити про гендерну рівність в армії та святкування Дня захисника для обох статей, а не про «день хлопчиків».

Жінка в темі: письменниці та героїні як показники ідентичності нації

Дата: неділя, 20 вересня;

Час: 16:00-17:30;

Учасники: Галина Вдовиченко, Оксана Луцишина, Ірина Славінська, Наталка Сняданко, Ганна Улюра, Євгенія Кононенко.

«Відомий письменник». Це кліше говорить про своєрідний стереотип, згідно з яким письменником є радше поважний чоловік, ніж якісь інші ідентичності. Будь-який портрет класиків у будь-якому шкільному кабінеті мови та літератури цей стереотип лиш підтвердить. Тож бути письменницею чи поеткою, називати себе так – уже доволі трансгресивна позиція. Як із цим працювати? І як сприяти видимості жінок у літературі?

Нагадаємо, що 27 Форум видавців у Львові триватиме до 20 вересня. Події відбуватимуться в режимі онлайн і є безкоштовними. Детальніше із програмою для батьків і дітей можна ознайомитися за посиланням



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!