Форум видавців у Львові може переїхати на «Полярон»

5986 0
Форум видавців у Львові розглядає як варіант для переїзду приміщення заводу «Полярон». Адже в Палаці мистецтв, де традиційно проходить Форум, уже давно бракує місця для книжкового ярмарку та для літературно-мистецьких акцій. Проте найближчим часом цей переїзд може не відбутися, адже в приміщеннях заводу треба провести ремонти.
Фото: wikimapia.org

Фото: wikimapia.org

Про це в ефірі tvoemisto.tv розповів програмний директор Міжнародного літературного фестивалю Форуму видавців у Львові Григорій Семенчук.

Раніше в інтерв’ю Українській правді президент Форуму Олександра Коваль сказала: «Коли мені пропонують переїхати з Форумом на стадіон (Арена Львів, – ред.), то це смішно. Там немає ні кав’ярень з ресторанчиками, немає інфраструктури. Стадіон – це не місце, пристосоване до ярмарку. Але найгірше – він розташований на відшибі. Туди так просто не доїхати. І навколо пустир і болото. Зате у нас є чудовий закинутий завод «Полярон», що біля моста на Сихів. Це було би ідеальне місце. Але його треба відремонтувати та підготувати до проведення такого заходу як ярмарок».

Григорій Семенчук додає, що на заводі треба провести капітальний ремонт приміщень і облаштувати їх для того, аби проводити тут масові заходи.

«Багато роботи треба вкласти у виставкове приміщення. Є певні норми безпеки, вентиляції, вимоги щодо можливості пресуватися людям… Це – проект не одного року, а може й не одного п’ятиріччя. В Кракові, наприклад, відкрили сучасний центр, де проводитимуть книжковий ярмарок. Його будували 4 роки. Оскільки завод «Полярон» побудований доволі давно, там потрібні капітальний ремонт, інші роботи. Але Форум видавців тут не в силах сам щось зробити. Це місцева влада має робити, аби розвивати діловий туризм», – пояснив Григорій Семенчук.

Він також навів приклад Ляйпціга, де виставкове приміщення найвідомішого у світі книжкового ярмарку діє впродовж року і, окрім самого ярмарку, там відбувається ще 54 події.

Читайте також: 5 тез Григорія Семенчука про те, чому потрібен Форум видавців у час війни


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!