Політична реклама

Форум видавців у Львові під загрозою зриву

1168 1
Президент Форуму видавців Олександра Коваль б’є на сполох у зв’язку з тим, що Палац мистецтв, де щороку проводять книжкову виставку, може змінити свій статус - «замість культурного, цей об'єкт може набути підприємницького значення» і його можуть перевести на самофінансування. Таке рішення, як повідомляє кореспондент «Твого міста», ухвалила Львівська обласна рада 1 квітня.

Відповідно, за словами Олександри Коваль, це ставить під загрозу проведення форуму у цьому приміщенні, іншого ж в центрі міста немає.

«В галереї і в подвір'ї мають бути ресторани. Спілка художників хоче поставити в галереї скульптури. А де ж буде Форум видавців і дитячий фестиваль? Куди бігти, де шукати підтримки?», зазначила Олександра Коваль у своєму Facebook.

Натомість начальник  управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Львівської міської ради Сергій Кіраль запропонував забрати Палац мистецтв у комунальну власність міста. Зараз він належить Львівській обласній раді.  

Олександра Коваль зазначила: «Ми не можемо планувати проведення витратного для нас Дитячого фестивалю, не маючи впевненості, що восени заробимо на Форумі на існування нашої організації впродовж 2015 року».

Президент Форуму видавців переконана, що на Арену Львів, де пропонують провести книжкову виставку, не доїде близько 30 тисяч відвідувачів. І наголосила, що натомість видавці хотіли б ще збільшити потік відвідувачів. «Наші вимоги: мінімум 10 тис. кв. м виставкової площі брутто і транспортне забезпечення для не менше, ніж 10 тис. осіб в день», - зазначила Олександра Коваль.

Також вона додала, що на Форумі видавців Палац мистецтв заробляє 5% річного бюджету. 

2 Квітня, 2014 12:23
львів'янин Ага, це точно, що пані Коваль дуже переживає за СВІЙ особистий ЗАРОБІТОК. А на комфорт людей, яких постійно напихає як шпроти в банку у той Палац мистецтв, їй далеко, бачу...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!