Політична реклама

Форум видавців у Львові цього року присвятять культурі, демократії і жінкам

1305 0
21-ий Міжнародний книжковий «Форум видавців у Львові» пройде 10-14 вересня цього року. Окрім традиційного книжкового ярмарку та видавничого бізнес-форум, організатори запланували ряд спеціальних проектів: Фестиваль короткого оповідання до 150-річчя від дня народження Михайла Коцюбинського, акції проекту «Львів – місто літератури», ніч поезії і музики нон-стоп тощо.
Фото: meridiancz.com

Фото: meridiancz.com

Країна-почесний гість цьогорічного форуму – країни Дунайського регіону, фокусна тема: «1914-1989. Коротке століття – велика епоха», спец тема форуму: UkrainEUkraine (культура і демократія).

Також у програмі заходу запланований Львівський бібліотечний форум (проводиться спільно з Українською бібліотечною асоціацією), урочиста церемонія вручення книжкової Премії «Найкраща книга Форуму-2014» (конкурсу на здобуття премії триватиме з 1 червня до 10 вересня). Пройде також цикл заходів до 440-річчя першої друкованої української книжки та благодійна акція для людей літнього віку: «Третій вік – задоволення від читання».

Серед спецпроектів Львівського міжнародного літературного фестивалю (8-14 вересня) також пройдуть такі заходи: «Тарас Шевченко у часі і просторі. До 200-річчя від дня народження», перекладацький фестиваль «ТРАНСЛІТ» (фокус на переклади сусідських літератур: Угорщина, Польща, Білорусь, Словаччина, Молдова, Румунія), Молода республіка поетів, «КОНТЕКСТ-3: Школа літературного піару», акція «Жінка у світі, що змінюється».

Країни-учасницями цьогорічного форуму будуть: Австрія, Німеччина, Угорщина, Словаччина, Румунія, Болгарія, Сербія, Хорватія, Швейцарія, Італія, Чехія, Польща, Словенія, Боснія і Герцеговина, Чорногорія, Македонія, Албанія, Росія, Швеція, Норвегія, США, Канада, Австралія, Нова Зеландія, Грузія, Білорусь.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!