Форум видавців запрошує режисерів для тижня драматургії

1970 0
Під час 22 Форуму видавців у Львові вперше буде представлено програму, присвячену сучасній драматургії. Над нею працюють Мистецька майстерня «Драбина» спільно з Львівським академічним театром імені Леся Курбаса. Організатори Форуму запрошують до співпраці режисерів.
фото: Мистецька майстерня "Драбина"

фото: Мистецька майстерня "Драбина"

У межах програми заплановано прем’єру сценічних читань п’єс сучасних британських драматургів – Девіда Герровера («Ножі у курках»), Керіл Черчілл («Там, вдалині») та Данкана Макмілана («Легені»). Наразі триває відкритий конкурс серед молодих режисерів на постановку цих читань.

Для участі режисерам необхідно:

надіслати своє резюме та запит на отримання тексту однієї з п’єс на адреси [email protected] та [email protected]

надіслати експлікацію отриманої п’єси та ідеї для її втілення до 00:00 год. 4 серпня, 2015 р. на адреси [email protected] та [email protected]

Результати І етапу відбору будуть оголошені 7 серпня 2015 р.

Основні дати проекту:

3 липня-4 серпня 2015 р. – прийом заявок

7 серпня 2015 р. – оголошення результатів І етапу конкурсу

15 серпня 2015 р. – ІІ етап конкурсу – розбір-забава драматургії під керівництвом Володимира Кучинського  (художнього керівника Львівського академічного театру імені Леся Курбаса) та відбір трьох режисерів-переможців

16 серпня-09 вересня 2015 р. –  репетиційний період

10, 11,12 вересня 2015 р. – публічні покази сценічних читань в межах театральної програми 22 Форуму видавців у Львові. 

До участі у читаннях режисери можуть залучати акторів Театру імені Леся Курбаса та інших театрів Львова, інформують організатори.

Читайте також:  Форум Видавців у Львові шукає волонтерів. Як податися?

Також у межах проекту Тиждень сучасної драми на Форумі, буде представлено два читання від Першої сцени сучасної драматургії Драма.UA: п’єси «Полярники» (текст - Марія Вакула, режисер - Олег Онещак), і п’єси Моріса Панича в режисурі Павла Арє.

Відбудуться вистави: «Лондон» (Перша сцена сучасної драматургії), Зерносховище (ТЮГ), «Так казав Заратустра» і «12 ніч» (Львівський академічний театр ім. Л. Курбаса).

Нагадаємо, 9-13 вересня відбудеться 22 Форум видавців у Львові та 10 Львівський міжнародний літературний фестиваль.  Країна-Гість - Франція. Фокусна тема: Культура vs. Пропаганда


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!