Фото дня: у Львові відбулась українсько-польська Молитва примирення

3182 0
Сьогодні, 1 листопада, в День усіх святих, на Личаківському цвинтарі відбулася щорічна українсько-польська Молитва примирення, яку у 2002-му році започаткували кардинал Гузар і кардинал Яворський.
фото: Андрія Поліковського

фото: Андрія Поліковського

Урочисту екуменічну Службу божу відправляють щороку на меморіалі «Львівських орлят». Українці спільно з поляками моляться за полеглих в українсько-польській війні 1918-1919 років на польському меморіалі та на сусідньому Меморіалі Української Галицької Армії.

Читайте також: Львів'ян попереджають про вихідні у Генеральному консульстві Польщі

У рамках щорічної акції «Світло пам’яті для Личаківського цвинтаря», яка відбувається за ініціативи Генконсульства Республіки Польща у Львові, активісти сьогодні також запалили лампадки на забутих і занедбаних могилах Личаківського цвинтаря та поклали віночки на могилах відомих поляків.

За матеріалами: polukr.net.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!