Фото дня: понад 1000 львів’ян взяли участь у патріотичному флешмобі

2745 0
Сьогодні, 10-го березня, у Львові відзначатимуть День першого публічного виконання Державного гімну України. Львів’яни прийшли на площу Ринок до його спільного виконання.
фото: IA ZIK

фото: IA ZIK

У Львові на Площі Ринок відбувся уже традиційний флешмоб – спільне виконання повного тексту Державного гімну: «Ще не вмерла України ні слава, ні воля». У такий спосіб містяни відзначили 152-у річницю з дня першого офіційного виконання національного гімну, яке відбулося 10-го березня 1865-го року під час концерту з нагоди Шевченківських днів у Перемишлі. Таку акцію проводять у Львові вже п’ятий рік поспіль, інформує IA ZIK.

Читайте також: Шевченко – це глибокий рок, а не мелясна попса. Промова Івана Малковича

Учасниками співочого флешмобу стали учні, студенти та пересічні львів’яни, котрі тримали у руках жовто-сині листочки і розмістилися таким чином, що з висоти пташиного польоту утворили разом Герб України – Тризуб. Перед входом у Ратушу встановили сцену, на котрій Державна хорова капела «Дударик», у складі своїх юних виконавців, розпочала флешмоб після сурми міського сурмача. Також молодь розгорнула кількаметровий синьо-жовтий стяг. Що цікаво, цього року усім охочим роздавали флаєри із повною версією Гімну, текст якого, до речі, майорить зараз на Ратуші у вигляді великого банера. 

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!