Фото дня. У Львові демонтують МАФ на проспекті Чорновола

3146 0
Рішення про демонтаж сьогодні ухвалив виконком ЛМР.
Фото: Христина Процак/Фейсбук

Фото: Христина Процак/Фейсбук

У Львові на проспекті Чорновола, 57 сьогодні, 10 березня, демонтують МАФ, який власник хотів незаконно розширити удвічі.

Нагадаємо, зранку виконком ЛМР погодив демонтаж МАФу на Чорновола, 57.

Читайте також: На вулицях Львова демонтують ще чотири МАФи. Перелік адрес

За словами директорки юридичного департаменту ЛМР Гелени Пайонкевич, МАФ розширюють із 56 до 120 м, що фактично є новим будівництвом. Натомість підприємець не отримував від міськради ані містобудівних умов та обмежень, ані право на оренду земельної ділянки. Водночас власник кіоска встиг зареєструвати за ним право власності.

Як пояснив під час виконкому керівник управління архітектури та урбаністики Антон Коломєйцев, МАФ встановлюють у червоних лініях проспекту Чорновола. 

Таке ж рішення міськрада приймала й в грудні торік, утім підприємець його скасував через суд, міська ДАБІ кілька разів його штрафувала, хоча штрафи не сплатили. Наразі комунальний транспорт заблокував розбудову кіоска.

Додамо, що МАФ також забрали з перспективної схеми тимчасових споруд міста, а на вихідних його власник знову взявся до робіт, попри виявлені порушення.

Читайте також: У Львові зачинили скандальний МАФ на Левандівці

Власником кіоску є ТОВ «Західунівеерсал плюс». Згідно з даними Youcontrol, власником компанії є Володимир Сняданко.

Фото Христини Процак


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!