Фото дня: у Львові презентували мініатюрну Ратушу, яку можна відчути на дотик

2299 0
Люди з вадами зору зможуть «побачити» Львівську ратушу на дотик.
фото: прес-служба ЛМР

фото: прес-служба ЛМР

У межах проекту «Львів на долонях» у місті створили доступний для незрячих людей бронзовий макет споруди, аби вони змогли руками відчути красу архітектурної пам’ятки. Міні-ратуша стоїть на пл. Ринок, 1, перед входом у міську раду. 

Як розповіла Оксана Потимко, автор проекту «Львів на долонях», Львівська ратуша стане першим архітектурним об’єктом міста, доступним для осіб з інвалідністю: мешканці та гості Львова, які мають глибокі вади зору або вади опорно-рухового апарату, зможуть «побачити» Ратушу на дотик. Проектом передбачено бронзову модель, інформаційну таблицю з написом шрифтом Брайля та тумбу-підставку з каменю. Висота Ратуші – 50 см, загальна висота встановленої перед входом до міської ради споруди – 130 см.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!