Фото дня. У Львові відкрили мультифункціональну бібліотеку УКУ

11245 0
10-го вересня відбулося урочисте відкриття Центру Митрополита Андрея Шептицького Українського католицького університету, що на вулиці Козельницькій, 2а.
фото: Юлія Кушнір

фото: Юлія Кушнір

Захід відбувся в межах Святкового тижня УКУ з нагоди завершення семилітньої кампанії розвитку університету під гаслом «Нове покоління для нової України». Урочистості розпочалися із благословення стіни вшанування найбільших жертводавців Кампанії Розвитку УКУ та Архиєрейської Божественної Літургії в храмі Святої Софії – Премудрості Божої, яку очолив владика Борис Ґудзяк.

У відкритті Центру взяли участь жертводавці УКУ з Європи та Північної Америки, представники неурядових благодійних організацій з Європи та України, представники влади, європейські та українські дипломати. Владика Борис Ґудзяк освятив приміщення Центру і вручив ключ від нього головному жерводавцю – канадійському філантропу Джеймсу Темертею, інформує прес-служба ЛОДА.

фото: прес-служба УКУ

Про бібліотеку: Центр Митрополита Андрея Шептицького – це сучасний університетський інформаційно-ресурсний центр, бібліотека та навчальний простір, що покликаний стати місцем зустрічі та діалогу суспільства з академічним середовищем. Заплановано, що тут проводитимуть дискусії, виступатимуть сучасні музичні колективи, іноземні та українські експерти читатимуть лекції.

Читайте також: Куди піти на вихідні у Львові. Твоє місто рекомендує

Сучасна бібліотека – це не лише місце, де зберігають і читають книжки: це вільний простір, де вони промовляють до читачів. За таким принципом буде організований Центр Митрополита Андрея Шептицького, який збудував на вулиці Козельницькій, 2а біля Стрийського парку Український католицький університет. Інформаційно-ресурсний центр, що об’єднає сучасну бібліотеку, майданчик для проведення культурних заходів і наукових конференцій, відчинить двері для відвідувачів. Працюватиме він не лише для спільноти УКУ, а для всіх охочих. Очікують, що Центр стане інтелектуальним простором для мешканців усього міста.

Про філософію Центру ШептицькогоTvoemisto.tv розповів його директор Олег Яськів у інтерв’ю: Бібліотека мрії: Новий інформаційно-ресурсний центр УКУ в запитаннях і відповідях


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!