Фото дня: у Львові відкрили перший в Україні пам'ятник Антоничу

8250 0
У неділю, 20-го листопада, на вул. Городоцькій, біля цирку відбулося відкриття першого в Україні пам’ятника Богдану-Ігорю Антоничу.
фото: varta.com.uа/Назарій Юськів

фото: varta.com.uа/Назарій Юськів

Пам’ятник поету, прозаїку, перекладачу й літературознавцю Богдану-Ігорю Антоничу, проект якого був створений ще у 2010 році в межах Всеукраїнського відкритого конкурсу на кращу концептуальну ідею пам’ятника, виконаний із бронзи, а його висота становить 4,5 метри. Виготовляли скульптуру близько трьох місяців.

До слова, мешкав відомий український поет Богдан-Ігор Антонич, фактично, навпроти – на вулиці Городоцькій, 50. Тут знаходиться меморіальна дошка, присвячена видатному літераторові.

Нагадаємо, автор – Володимир Одрехівський – наголошував, що проект – це спільне архітектурне рішення, яке включає в себе не лише скульптуру, але й сквер навколо неї. 18-го жовтня у рамках проекту відновлення площі біля Цирку висадили понад 20 дерев та кущів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!