Фото дня: у Львові відновили Вірменський дворик

11044 1
Сьогодні відбулось урочисте відкриття подвір’я Вірменського Собору, де завершено капітальний ремонт, який розпочався ще у 2015-му році.
фото: zik.uа

фото: zik.uа

Роботи з впорядкування подвір’я Вірменського Собору розпочалися у 2015 році з археологічних досліджень та заміни каналізаційного колектора.

«Якщо б подивитися на фото Вірменського дворика дворічної давності, то тут був асфальт і тут був паркінг. Під час робіт під асфальтом виявили плити. Це фрагменти надгробних плит, які були не звідси, а очевидно привезені. Ці плити ми відклали. Вони зараз зберігаються на подвір’ї Вірменської церкви. Також у підвалах проведена реставрація, гідроізоляція, накриття. Зараз ці підвали можна використовувати, вхід туди тільки із дзвіниці», – розповіла начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

Читайте також: Що має побачити кожен львів’янин: Вірменський квартал

Заміну каналізації та водопроводу у подвір'ї Вірменського Собору виконали за кошти міського бюджету Львова на суму 563,577 тис. грн. Виконавець робіт – ТзОВ «Західпласт». Роботи по замощенню подвір’я плитами з доповненням бруківки виконувало Приватне підприємство «Архітектурна майстерня «Ренесанс». Освітлення Вірменського провулку (подвір’я) виконано ТзОВ «Ліхт Форум».

Також за кошти міського бюджету виконано роботи з впорядкування території подвір’я Вірменського Собору з колоною Св. Христофора на суму 340,229 тис. грн. Над реставрацією колони Св. Христофора, яка є домінантою дворику, протягом 2015-2016 рр. працювала група реставраторів під керівництвом Анджея Казберука. Роботи фінансувало Міністерство культури Польщі.

Читайте також: Як виглядає оновлена площа Митна у Львові. Фоторепортаж


Читайте також:
13 Травня, 2017 11:50
Окк ++++++++++++
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!