Фото дня. У Львові завалили частину заводу Полярон

11183 0
Територію заводу почали забудовувати у 2015 році.
Фото: Вікторія Ейсмунт

Фото: Вікторія Ейсмунт

У Львові на вулиці Угорській завалили ще одну частину заводу «Полярон». Йдеться про корпус, що розташований за адресою вул. Угорська, 12.

Фото корпусу у 2015 році

За даними кадастрової карти України, ділянка площею 0,6618 га, на якій була розташована знесена будівля, перебуває в оренді ТзОВ «КСФ Груп». Право на користування земельною ділянкою впродовж 10 років фірмі погодили на сесії ЛМР у травні цього року. Згідно з проектом, тут мають побудувати багатоквартирний житловий будинок із об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури. Водночас ДП «Науково-виробничий комплекс "Полярон"» втратив право на користування цією ділянкою.

Згідно з сайтом Youcontrol, компанія зареєстрована у Новому Роздолі, кінцевими бенефіціарними власниками є Микола Хомич та Віталій Кіндій.

Додамо, що демонтаж заводу розпочали у 2015 році. Відтоді кілька разів змінили власника, замовника та підрядника робіт. Утім на місці корпусу на розі проспекту Червоної Калини та Угорської вже звели будинок. Також завершили основні роботи у ЖК «Софіївка», що розташований праворуч від головного входу на територію заводу. Наразі завалили корпус ліворуч від головного входу, що розташований між новобудом і центральним корпусом.

Будівля з центральним входом до заводу поки що не зруйнована

У грудні 2017 року у виконавчий комітет ЛМР погодив зміни до детального плану території, обмеженої вулицями Угорською, Тернопільською, Луганською та проспектом Червоної Калини. Загалом промислову зону хочуть перетворити на новий квартал з власними школами, садочками та багатоповерхівками.

Зазначимо, що «Полярон» заснували на базі велосипедного заводу у 1959 році. Завод спершу виготовляв електровакуумні прилади для потреб військово-промислового комплексу. Пізніше тут розпочали виробництво генераторних ламп для радіолокаторів. У часи Радянського Союзу «Полярон» вважали найбільшим виробником електронних засобів у Західній Україні. З 2014 року підприємство перебуває у стані банкрутства. Певний час працівники протестували проти ліквідації підприємства.

Вікторія Ейсмунт,

фото авторки


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!